Barışı Sonuna Kadar Savunmaya Geldik!

0
108

CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ve CHP TBMM Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, İskenderun’da Vatandaşlarla Bire Bir Görüştü…

İskenderun’da “Barış, Adalet, Demokrasi, Özgürlük ve Kadın” konulu panele konuşmacı olarak gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ve CHP TBMM Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, panel öncesinde İskenderun esnafını ziyaret ederek, onlarla sohbet ettiler.

Genel Merkezden İskenderun’a gelen CHP’li heyet, dün öncelikle CHP İskenderun İlçe Teşkilatında partililerle bir araya geldi ve burada vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Hatay Milletvekilleri Mevlüt Dudu, Hasan Akgöl ile Mehmet Ali Edipoğlu’nun yanı sıra CHP İl Başkanı Servet Mullaoğlu, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ve bazı belde belediye başkanları da bu ziyarette hazır bulundular.

Parti binasında basına açıklamalarda bulunan CHP TBMM Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan; “Hatay ve İskenderun, güneyin hoşgörü prensesidir! Burada halkla bütünleşmeye geldik. Savaşa hayır demeye, barışı sonuna kadar savunmaya geldik” dedi.

Daha sonra söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey ise; “Sizler, burada olmamızın sebebisiniz!”diye konuştu.

Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil ise; “1 Mart ve İskenderun dendiğinde ve 10 yıl öncesine bakıldığında, bu tarih önemlidir! Bu tarih, barış ve gözyaşlarının akmaması için önemliydi. 1 Mart Tezkereye hayır demenin günüdür. Savaş bataklığına çekilmemenin mücadelesinin gününüdür” şeklinde konuştu.

CHP’li heyet daha sonra, Ulu Cami Caddesi ve Havuzlu çarşı üzerinde belediye hizmet binasına giden istikamet üzerinde bulunan esnafları ziyaret ederek, onlarla sohbet etti ve sıkıntılarını dinledi. CHP heyetindekiler, İskenderun esnafının ve halkının sıcakkanlığından oldukça etkilendiklerini de ifade ettiler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here