Bakan Ergin; “Veren El Olmaya Başladı Türkiye!”

0
111

Hatay Vergi Şampiyonları Ödüllerini Aldı

Hatay Vergi Dairesi tarafından düzenlenen ‘Hatay’ın Şampiyonları 2012 Ödül Töreni’nde en çok kurumlar vergisi veren, en çok ihracat yapan, en çok yeni yatırım yapan ve en çok yeni istihdam sağlayan kurum ve kuruluşlara plaketleri takdim edildi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Hatay Vergi Dairesi Başkanı Kazım Karaca, 24. Vergi Haftası kapsamında, hafta boyunca düzenlenen etkinliklerde hedefin mükellefler olsa da öğrencilere de vergi bilincini aşılamak olduğunu kaydederek; “Vergisini verenler baş tacımızdır. Marifet iltifata tabidir. Bu gecede de plaket alacak olan mükelleflerimiz fazlasıyla iltifata tabidir” dedi.

Daha sonra söz alan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, her meselenin uluslar arası boyut kazandığı bu günlerde ayakta kalmanın zor olduğunu kaydetti. Vali Lekesiz; “Ülkemizin gücüne güç katmak için girişimci sayımızın artması gerek. Bir ülkede iş kurmanın kolay olması, girişimcinin yetişmesinde fevkalade önemlidir. Devletimizde girişimci sayımızın artması için her türlü çalışmayı yapıyor. İlimizde girişimcinin işlerini kolaylaştırmak için yatırım ve destek ofisleri kuruldu. Girişimcilerimiz gücünü sermayelerinin büyüklüklerinden değil, projelerinden alıyorlar. Birlik ve beraberlik içinde ilimizi imrenilen noktaya getirmek için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Törende son olarak kürsüye çıkan Adalet Bakanı ve Ak Parti Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, geçtiğimiz günlerde Başbakanlıkta bir toplantı yapıldığını ve bu toplantıda bir yatırımcının karşılaştığı sorunlar ve zorlukların masaya yatırıldığını belirtti ve bununla ilgili bakanlıklara görevler verildiğini aktardı. Bakan Ergin tüm zorluklara rağmen yatırım yapmaya devam eden işadamlarını tebrik ederek; “Bu kadar zorlukları aşarak taş üzerine taş koyuyorsunuz sermayenizi ticari birikimlerinizi riske edip bir işe giriyorsunuz ve her aşamasında birileri önünüze çıkıp kendince racon kesiyor. Ve bütün bu badirelerin içinden sıyrılıp üretim aşamasına geldiğinizde de hem Türkiye’de hem Dünya piyasalarında rekabet dediğimiz o acımasız unsur yakanıza yapışıyor. Bütün bunlardan sıyrılacaksınız bu badireleri geçeceksiniz. Üreteceksiniz, makul fiyata üreteceksiniz, Türkiye içerisindeki rakiplerinizle yarışacaksınız. Dünyadaki acımasız rekabette öne çıkacaksınız ve ürün satacaksınız, ayakta kalacaksınız. Kolay şeyler değil bütün bunlar” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik durumu da rakamlarla işadamlarına anlatan Ergin, Dünya’da ve Bölgemizde çok önemli kırılmaların, ekonomik krizlerin, sosyal buhranların, siyasi çekişmelerin, yer-yer savaşlar yaşanmasına karşın Türkiye’nin bütün bu çalkantıların içerisinde önemli bir barış, huzur, istikrar ve gelişme trendini devam ettirdiğini söyledi.

2002 yılında Türkiye’nin milli gelirinin 230 milyar dolar iken 10 yıl sonra bugün 3 kat artışla 742 milyar dolara geldiğini de söyleyen Ergin; “Bu 10 sene içerisinde siyasi istikrar temin edilmiş. Buna bağlı olarak ekonomik istikrar sağlanmış, üretim ve yatırım kolaylaşmış ve Türkiye’nin rekabet gücü geçmişe oranla daha iyi bir yere gelmiş. Eksiklerimiz var. İyileştirmemiz gereken koşullar var. Bunları ortadan kaldırıp Müteşebbis ve Girişimcilerin işlerini daha da kolay kılacak çalışmalar Ankara’da yapılıyor” dedi.

IMF’ye olan borcun Mayıs ayında sıfırlanacağını kaydeden Bakan Ergin; “İki ay sonra IMF borcumuz kalmıyor. Ve IMF’ye 5 milyar dolar biz kredi açtık. Arzu ederse 5 milyar dolar Türkiye’den kredi kullanabilecek. Veren el olmaya başladı Türkiye. Bu güne kadar alan eldi şimdi kendisi bu tür Kuruluşlara, organizasyonlara fon sağlayan noktaya geldi çok şükür” şeklinde konuştu.

Hatay’ın çılgın projesi olan Amanos Tüneli ile ilgili de müjdeli haberler veren Adalet Bakanı Sadullah Ergin, projenin çizildiğini, Aralık veya Ocak ayında ihalesinin yapılacağını kaydetti. Bakan Ergin, Türkiye oluşturulan bu atmosfer ile geleceğe dönük kendi ülkesinde ve bölgesinde çok önemli bir güç haline geldiğini de sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından vergi rekortmenleri ödül törenine geçildi. Törende, 2012 Beyan Dönemi Kurumlar Vergisi Rekortmenlerinde ilk sırayı Özbuğday Tarım İşletmeleri ve Tohumculuk A.Ş., ikinciliği Nursan Metalurji Endüstrisi A.Ş., üçüncülüğü Antuan Makzume Uluslar arası Taşımacılık ve Tic. Ltd. Şti. dördüncülüğü Befasa Silvernet İskenderun Çelik Tozu Geri Dönüşüm A.Ş, beşinciliği ise Hatay Has Otomotiv Ticaret A.Ş., aldı. Firmalara plaketlerini Adalet Bakanı Sadullah Ergin takdim etti.

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyeleri, E.Ayhan Tosyalı, M.Fatih Tosyalı, iş adamı Recep Atakaş, Alfrado Antonio Makzume yıllık gelir vergisi rekortmenleri olurken, ödüllerini Hatay Valisi Celalettin Lekesiz verdi. 2012 yılında en çok ihracat yapan firmalar ise, Tosyalı Dış Ticaret, İsdemir ve Nursan A.Ş oldu. Firma yetkilileri, ödüllerini Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar’ın elinden aldılar.

2012 yılında en çok yatırım yapan ilk üç mükellefte ise ilk sırayı Egemer Elektrik Üretim A.Ş., ikinciliği, Limak İskenderun Uluslar arası Liman İşletmeciliği, üçüncülüğü ise, Delta Rubis Tic. ve San. A.Ş. aldı. Firmalara plaketlerini Adalet Bakanı Sadullah Ergin takdim etti. 2012 yılında en çok istihdam sağlayan kurumlar ise, İsdemir, Grup Akademi Ceylan Sağlık Hizmetleri ve Ekinciler Demir ve Çelik A.Ş. oldu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here