Bahçeşehir Koleji Minikleri Gözlem Gezisine Çıktı

0
246

bahçeşehir koleji9İskenderun Bahçeşehir Koleji Ana Sınıfı, ‘Geri Dönüşüm Projesi’ ile ‘Çevre Koruma ve Temizlik’ konulu, 2 hafta sürecek olan portfolyo çalışmasına, İskenderun Çöp Fabrikası’na düzenlenen gözlem gezisiyle başladı.

Çocuğun öğrenmesinin en yoğun olduğu, temel alışkanlıkların kazanıldığı erken çocukluk döneminde yaşayarak öğrenilenlerin, kalıcı davranışlara dönüştüğünü belirten Bahçeşehir Koleji Ana Sınıfı Öğretmeni Birgül Türkay, İskenderun’da kurulan çöp fabrikasını ziyaret eden ilk eğitim kurumu olmaktan da ayrıca mutluluk duyduklarını ekledi.

Çocukların, attıkları çöplerin gittiği yeri görüp, ayrıştırma ve sıkıştırma ünitelerinde düzenlenmesini izledikten sonra sordukları sorular ve yaptıkları yorumlar, fabrika yetkililerini şaşırttı.

Fabrika yetkilisi Murat Kelahmet; “Bu kadar küçük yaşta böyle büyük konulara kafa yoran çocukların ileride sadece kendilerine değil, tüm dünyaya faydalı bireyler olmaları kaçınılmaz. Bahçeşehir Koleji’ni bu çalışmasından dolayı kutluyoruz” dedi.

İskenderun Bahçeşehir Koleji Müdürü Sefai Server Dik, çocuklara vereceğimiz en değerli armağanın temiz bir dünya ve çevre bilinci olacağını söylerken, Bahçeşehir Koleji olarak erken çocukluk dönemi eğitimine verdikleri önemi vurguladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here