‘Aziz Petrus’un Hayatı’ Ağlattı

0
394

petrus'un hayatı1Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşayan, farklı meslek sahibi ve farklı mezheplerden bir grup Hristiyan gencin hazırladığı ‘Aziz Petrus’un Hayatı’ isimli tiyatro oyunu geçtiğimiz Pazar günü İskenderun Müjdeleme Latin Katolik Kilisesinde görkemli bir şekilde sahnelendi. Çalışmaları yaklaşık 8 aydır süren oyun izleyenler büyük alkış aldı.

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı oyunda izleyenler heyecanla oyunu takip ederken çoğu zamanda duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadılar.

Oyunu İncil’den ve Aziz Petrus’un hayatı ile ilgili birçok yardımcı eserden esinlenerek yazan ve yöneten İlyas Edip Terbiyeli, oyunda aynı zamanda Mesih İsa rolünü de oynadı. Oyunun başkahramanı Aziz Petrus’u ise Sezar Kurutan canlandırdı.

petrus'un hayatı2

Yaşları 6 ve 10 arası değişen 3 çocuğun da rol aldığı oyunda bu çocuk rollerini Anna Terbiyeli, Maria Maddalena Sadredin ve Lena Saraçoğlu canlandırdı. Diğer rollerin dağılımı ise şu şekilde gerçekleşti; 1.Asker İlyas Gargi, 2.Asker Umut Apak, Kötürüm Dilenci: Sümer Medivan, 1.Adam Davut Saraçoğlu, 2.Adam ve Kurul Üyesi: Kenan Güleryüz, 2.Kurul Üyesi: Nikola Kazan, 1.Kadın: Olga Apak, 2.Kadın: Helga Terbiyeli, 3.Kadın: Elen Terbiyeli, Helena ve 4.Kadın: Sabina Saraçoğlu, Safira ve Anne: Dolly Gazali, Okuyucu: Aylin Terbiyeli, Okuyucu ve Tabita: Jülide Kurutan, Başkahin Hanna: John Sadredin, Hananya ve Gamalyel: Tamer Saraçoğlu, Başkahin Kayafa: Yusuf Tabaş, Bartholomeus ve Neron: İlyas Öner, Kornelius: Yusuf Terbiyeli, Yüzbaşı ve Thomas: Nuri Güleryüz, Andrea: İlyas Güleryüz, Yuhanna: Saba Akcan.

petrus'un hayatı3

İki saat süren oyun sonunda kısa bir konuşma yapan İlyas Terbiyeli, kendi yazdığı oyunda rol alarak kendisine destek veren tüm arkadaşlarına, kostüm hazırlığında ve dekorlarda destek olan dostlarına da teşekkür etti.

Yaklaşık 8 aydır, özel yaşamlarından ödün vererek hummalı bir çalışma gerçekleştirdiklerini kaydeden İlyas Edip Terbiyeli; “Bu Tiyatro oyununu İskenderun’da yaşayan ve çeşitli mezheplerden olan, tamamen amatör oyuncularla gerçekleştirdik. 8 aylık bir süre içinde oyunumuzu hazırlamaya çalıştık. Oyunun yazımı, yönetimi, dekor hazırlama ve kostüm çalışmaları tamamen grubumuza aittir. İskenderun’da beraberce yaşayan ve çeşitli mezheplerden oluşan 24 kişilik müthiş bir grubumuz var. Bu oyun için büyük bir özveri gösterdiler. Geçtiğimiz Pazar günü de oyunumuzu İskenderun Müjdeleme Latin Katolik Kilisesinde sahneledik. Kiliseyi dolduran topluluk tarafından izlenen oyunumuz büyük alkış aldı. Oyun sonunda aldığımız olumlu tepkiler bizi gururlandırdı” diye konuştu.

petrus'un hayatı4

Oyunu baştan sona heyecanla izleyen Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Paolo Bizzeti ise oyunu çok beğendiğini söylerken, böyle bir etkinliği kilise bünyesinde gerçekleştirdikleri için de tüm oyunculara teşekkür etti.

Oyunu izleyenler ise bazı sahnelerde çok duygulandıklarını, gözyaşlarına hâkim olamadıklarını, bazı sahnelerde ise oyuncuların müthiş mimikleri ve ses efektleriyle şaşkınlık içerisinde kaldıklarını söylerken, oyunda emeği geçen tüm oyunculara böyle bir oyunu sahneledikleri için teşekkürlerini ilettiler. (Haber: İlyas Edip Terbiyeli)

petrus'un hayatı5

petrus'un hayatı6

petrus'un hayatı7

petrus'un hayatı9

petrus'un hayatı8

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here