Ertem; “Vatandaşlarımız Kendini Karanlığa Götürecek Zihniyete Dur Diyecektir”

0
87

birol ertem (13)Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem, hükümet kanadından, referandum yapılmaması gerekliliği konusunda ortaya atılan gerekçeleri sert bir dille eleştirdi.

Başbakan Yardımcısı, Numan Kurtulmuş’un “Referandumdan evet çıkarsa terörün sesi kesilir” yönündeki açıklamasını ‘utanç verici’ olarak nitelendiren Milletvekili Ertem; “Madem terörü bitirmek elinizde neyi bekliyorsunuz? Daha kaç canımız daha yitirilecek. Başkanlık sistemini getirmek için masum insanlarımızın katledilmesine göz mü yumuyorsunuz?” diye sert çıktı.

Başkanlık Sisteminin ‘gerici’ bir devrim olduğunu vurgulayan CHP’li Vekil Ertem; “Getirmek istediğiniz Başkanlık sistemine hayır diyoruz. Bu sistem Atatürk’ün ilerici devrimine karşı Tayyip Erdoğan’ın gerici devrimidir. Egemenliğin halktan alınıp, yeniden saraya verilmesi demektedir. Padişahlık sistemine geri dönüştür” dedi.

Bu sistemin kadınlarımızın, çocuklarımızın, geleceğimizin, güvenliğimizin, ekonomimizin tehlikeye gireceği bir sistem olduğunu savunan Ertem, en büyük yolsuzlukların başkanlık sistemi olan ülkelerde yapıldığını kaydetti.

“Ülkemizi Karanlığa İtmeyeceğiz”

Başkanlık sistemine ‘Hayır’ demeye sonuna kadar devam edeceklerinin altını önemle çizen CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem; “Dünyadaki gelişmişlik düzeyi olarak ilk 20 sırada yer alan ülkelerin rejimlerini incelediğimizde 18 tanesi parlamenter demokrasi sistemiyle yönetilmektedir.  Az gelişmiş son 20 ülkenin 19’u da Başkanlık Sistemiyle yönetilmektedir. Bu verilerde Başkanlık sisteminin bir ülkeyi geri kalmışlığa ittiğinin göstergesidir. Tarihte en büyük yolsuzlukların yapıldığı sistem de Başkanlık Sistemidir.

140 yıldır Parlamenter demokrasiyle yönetilen ülkemizi tek bir kişinin arzusuyla Karanlığa itmeyeceğiz. Demokrasi, özgürlük, laiklik, bağımsızlık için vatanımızın her karış toprağına şehitlerimizin kanları döküldü. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olan Ulu Önder Atatürk’ün ilkelerini yok etmeye çalışanlara, Türk Ulusunun muasır medeniyetler seviyesine gelmesini hazmedemeyenlere, Ülkemizi karanlık günlere döndürmek için elinden gelen tüm gayreti gösterenlere hayır diyoruz. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan her bireyin gerekli duyarlılığı göstereceğinden, bu konuda dik durup hayır diyeceğinden kuşkumuz yoktur. Vatandaşlarımıza tarihi bir görev düşmektedir. Her zorlu süreçte olduğu gibi vatandaşlarımız kendini karanlığa götürecek olan zihniyete karşı dur diyecektir.

Halk, hükümetinden korktuğu zaman zorbalık; hükümet, halkından korktuğu zaman özgürlük vardır” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here