Aydınlatma Direğindeki Elektrik Kaçağı Öldürüyordu

0
132

elektrik çarpması1İskenderun sahil şeridinde aydınlatma direğindeki elektrik kaçağı 12 yaşındaki çocuğun ölümüne sebep oluyordu. Sahil şeridinde yeni yapılmakta olan otel inşaatının hemen karşısında bulunan çocuk oyunu ve yürüyüş parkurunun aydınlatma direklerinden birinde meydana gelen elektrik kaçağı faciaya neden oluyordu. Ailesi ile birlikte sahile gezmeye çıkan Furkan Dursun aydınlatma direğinin yanından geçerken direğin dibindeki su birikintisine basınca elektrik akımına kapıldı. Ailesinin güçlükle müdahale ederek kurtardığı 12 yaşındaki Furkan Dursun İskenderun Devlet Hastanesi çocuk bölümünde acil müdahaleye alındı.

24 Saati aşkın süre yoğun bakımda kalan Furkan için doktorlar 30 saniye daha akıma kapılmış olsaydı kurtarılamazdı şeklinde aileye bilgi verirken son aylarda sahil bölgesinden buna benzer ona yakın elektrik çarpması vakası geldiğini söylediler. Haberi alır almaz hastaneye koşan baba Kadir Dursun ise olayda İskenderun Belediyesi yetkililerinin ihmali olduğunu söyledi.

Aydınlatma direğinin lambasının yanmadığını ve direkte kaçak olduğunun tespit edildiğini ve 220 volt elektrik akımının bulunduğunu belirten Dursun yetkililerin daha duyarlı olmaları gerektiğini belirterek; “Benim çocuğum yoğun bakımda yatıyor. Durumu şimdilik iyi ama ölseydi bunun hesabını kim verecekti. Verilecek cezalar bana çocuğumu geri getirecek miydi, ille tedbir alınması için birilerinin ölmesi mi gerekiyor? Neden yetkililer üzerine düşen görevi yaparak tedbir almıyorlar?” diyerek tepkisini dile getirdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here