Aydıncı: “Hiçbir Şey Kardeşliğimizden Önemli Değil”

0
139

mahmut aydıncı1İskenderun İHD Yöneticisi Aydıncı, Gözaltındaki Kurum Temsilcilerinin ve Üyelerinin Serbest Bırakılmalarını İstedi…

İnsan Hakları Derneği İskenderun Şube Yöneticisi Mahmut Aydıncı, geçtiğimiz günlerde gözaltına alınanların hala haksız bir şekilde bekletildiklerini öne sürerek olaya tepki gösterdi.

18 Ocak 2017 tarihinde eş zamanlı yapılan ev baskınları ile birçok Demokratik Kurumun, Sendikanın, Derneğin ve Siyasi partinin başkan ve yöneticileri gözaltına alındığını hatırlatan Aydıncı; “Aradan 13 gün geçmesine rağmen haksız ve hukuksuz bir şekilde gözaltına alınan insanlar aynı şekilde bekletilmektedirler” dedi.

Yıllardır Hatay’da barış içinde yürütülen demokrasi mücadelesinin Hatay ilinin hiç bir şekilde olumsuz olaylar yaşamaması ile bu güne kadar devam ettiğini ifade eden Aydıncı; “Bu barış ve kardeşlik havasını pekiştirmek yerine birilerinin kendi çıkarları uğruna bozmaya çalışması bizi oldukça endişelendiriyor. Gerek Sendikal faaliyetlerin, gerek Dernek ve Siyasi Parti çalışmalarının belli silahlı örgütlerin faaliyetleri  olarak gösterilmesi ve bu arkadaşlarımızın bu bahane ile gözaltına alınması kamuoyunda da hayretle ve endişe karşılanmaktadır.

Demokrasilerde muhalefet etmek, siyasi iktidarı eleştirmek, kendi düşüncelerini toplum ile paylaşmak asla suç değildir. Suç sayılıyorsa demokrasi değildir. Öncelikle günlerdir gözaltında tutulan Şube Başkanımız Coşkun Selçuk olmak üzere HDP, SYKP, EMEP, EĞİTİM-SEN yönetici ve üyelerinin derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Hatay ilimizde süregelen barış ve kardeşlik içinde yaşamın devam etmesi bizim açımızdan vazgeçilmezdir. Dileriz tüm yetkililer ve siyasi iktidar da bu anlamda duyarlı davranır. İster seçim olsun, ister referandum hiç biri kardeşliğimizden, barıştan ve demokrasiden; yani ülkemizin geleceğinden daha önemli değildir.

Bu anlamda; gözaltındaki kurum temsilcilerinin ve üyelerinin bir an önce  serbest bırakılmalarını bekliyoruz” şeklinde konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here