Ay Yıldızlı Canım Bayrağım, Vatanımın Üzerinden Asla İnmez ve İndirilemez!!

0
198

Ay Yıldızlı Canım Bayrağım, Vatanımın Üzerinden Asla İnmez ve İndirilemez!! Ülkemizin Şanına Destan Bayrağımız Saygı Görmeli..!!

Her ülke kendisini temsil eden bir bayrağa sahip! Bayrak; savaşta ve barışta ülkesi için çok özel bir durum arz eder. Bayrak; her ülke milletinin namusu ve şerefidir. Ülkemize ait bayrağımızın şanı ise anlatılmakla bitmez.

Ay ve yıldız; şehit kanının tam ortasında özgürlüğümüzün temsilcisidir. Milli duygularımız öne çıktığında, işyerlerimizi ve konutlarımızı bayrağımızla süsleriz. Özellikle milli bayramlarımızda cadde ve sokaklar vatanımızın her karış toprağı delice açan gelincik çiçeği gibi süslüdür. Bunun yanında ulusça sıkıntı yaşadığımızda yine bayrak asarak birlik ve beraberliğimizi perçinleriz. Bölücü Terör Örgütünün üzücü eylemlerinde bayrağımız sesimizdir. Bayrağımızın mukaddes yapısı kendi özümüzde gizlidir. Akil adamlar dolaşıyor, dolaştıkça ay-yıldızlı bayrağımın öfkesi onlara yansıyor.

İskenderun’da dalgalandığını her gördüğümde bayrağımız gibi içim de coşkuyla dalgalanır. Yolda yürürken dudaklarımdan şiirler mırıldanır. Bayrak milleti temsil ettiğinden, saygı ve sevgi ister. Bu yüzden dolayı kutsaldır. Bayrak bağımsızlığın ve egemenliğin simgesidir. Bayrağımızın önemini her daim ulusça idrak etmeliyiz.

Bayrak olmadan bağımsızlıktan söz etmek asla mümkün değildir. Bayrak yere düşürülmez, atılmaz, yırtılmaz, yakılmaz. Bayrak çekilirken onun manevi huzurunda selam durulur. Çünkü o bizim şerefimiz ve namusumuz olduğundan, bayrağımızın haysiyetini ve şerefini korumak her Türk vatandaşının vazifesidir. Vatanım üzerinde yaşayan nefes alan tüm canlılar onu her gördüğünde ona saygı duymalıdır. Milletimizin, vatan ve istiklal uğruna verdiği büyük mücadelenin destanıdır o! Bayrağımızın değeri en güzel şekilde istiklal marşımızın ifadesinde anlatılır. Milletimizin hayatı, görüşü, düşüncesi ve gücü milli marşımızda dile gelir. Onda Orta Asya’dan beri gelen hür ve bağımsız olmanın sedaları var. Milletimizi tek fikir ve tek amaç etrafında birleştirir.

gün ışığı5

Son günlerde nedeni ve sebebi belli olan bir çalkantıdayız. Bayrağımıza karşı saygısızlık konuları gündem dışına itiliyor. Kendi öz vatanımın bir parçası olan doğu illerimizde bayrağıma hakaret var. Toplantılar yapan terör örgütü nerede yaşadığını bilmeden.. Taşkınlıklar içerisinde bayrağıma karşı gövde gösterisindeler. O melun kalabalığı görmeyen gözlere kahrım var. Vatanım üzerinde bayrağımın dalgalanmadığı bir yer düşünemiyorum. Bu hayasız sessizliğe bir anlam veremiyor, ne olduğunu anlarken anlayamıyorum..! Beynim durmak üzere; anlayan bir Allah’ın kulu varsa ortaya çıksın da anlatsın. Bu yüzden milletçe üzülüyor ve kahroluyoruz. Gezdiğim, dolaştığım, konuştuğum her yer rahatsız..!

Bu Dünyada bir tane Türkiye Cumhuriyeti ve bir tane ay yıldızlı bayrağımız var! Bayrağımıza karşı gerekli ihtimamı göstermeyenlere karşı nasıl davranış içerisindeyiz. Veya bilmediğimiz, düşünülen “şeyler” toplumumuzla paylaşılmalıdır. Atalarımızın kemiklerini sonsuza dek sızlattığımız bu çaresizliğe son verilmeli. Onların torunları olan bizler bu gibi olayların karşısında çaresiz ve naçar kalma lüksüne sahip değiliz.

‘Çok önemli bir geçiş yolunun daha başındayız’ demek bana hikaye gibi geliyor. Misak-ı Milli hudutlarımızın her köşesi vatanımızın her karışında yaşayan her kimse, bayrağımıza saygı göstermek mecburiyetinde!! Kafam çok karışık çok! Hangi tarafa bakarsam bakayım önüm kör kuyu gibi… Üniversitelerde çatışmalar başladı. Halk gerçekten tedirgin! Doğu topraklarımda bana karşı gelen var. Bayrağımı tanımayanlar var. Büyük bir morale ihtiyacımız var. Halkın tansiyonu tedirginliklerde… Korkuyorum hem de çok! 1980 öncesini düşünmek dahi istemiyorum. Vatanımı beğenmeyenler toprağımızdan bir an evvel çıksın gitsin. Devlet devletliğini yapmalı.Yeter artık…Yeter..!!

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here