Atik Mahallesi Sakinleri Görkemli Bir Açılışa Ev Sahipliği Yaptı

0
278

chp belen-atik1Başkan Savaş; “Kapsamlı Hizmetlerimizi Sorunu Olan Mahalle Bırakmayana Kadar Devam Ettireceğiz”

Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yapımı gerçekleştirilen Belen-Atik Mahallesi yolları tamamlanarak kullanıma açıldı. Açılış törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, CHP Hatay Milletvekillerinden Mevlüt Dudu ve Birol Ertem, CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel ve Atik Mahallesi sakinleri katıldı.

Atik Mahallesi Muhtarı İsmail Kurtulan’ın teşekkür konuşmasıyla başlayan açılış töreni, HBB Fen İşleri Daire Başkanı Ekrem Baldıran’ın yapılan yollar hakkında bilgi vermesiyle devam etti. Daire Başkanı Baldıran sözlerinde; “Başkanımız Lütfü Savaş’ın talimatıyla Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın projelerinden olan yayla – köy yollarının yapımı devam etmektedir. Atik Mahallesi’ne 15 km beton asfalt yapımı ve 18 bin metre kare parke taş döşemesi tamamlanmıştır. Maliyeti 5 milyon olan bu proje Başkan Savaş’ın Atik Mahallesi sakinlerine armağanıdır. Hayırlı uğurlu olsun” bilgilerine yer verdi.

Atik Yaylası’nda icra edilen geniş kapsamlı çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte açılışları gerçekleştirmek üzere hemşehrileriyle bir araya gelen ve kurbanlarla karşılanan Başkan Savaş; “Atik’in her anlamda yaşanabilir bir ikamet yeri olması için geniş kapsamlı çalışmalar yaptık. 6 Km. beton-asfalt, 1 Km. sathi kaplama, 15 Bin Metrekare Parke, 3 noktada menfez çalışması, 800 metrelik yağmur suyu tahliye kanalı ve 500 metrelik bariyer inşa ederek Atik Yaylası’nı bir nakış gibi işledik.

chp belen-atik2

Atik bizimle birlikte bugüne dek hayal edemeyeceği hizmetleri bir seferde alarak yazlıkçılarını yepyeni çehresiyle karşıladı. Bu kapsamlı hizmetlerimizi Hatay’ın her noktasında sorunu olan mahalle bırakmayana kadar devam ettireceğiz. Bu anlamda ekiplerimizin hummalı çalışmaları hızlanarak devam edecek” dedi.

Başkan Savaş Atik Mahallesi Sakinlerine Müjdeyi Verdi

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, mahalle sakinlerine hitap ederken yapılan ve yapılması planlanan projelerden bahsederek; “Çok şükür yol derdimiz kalmadı. İçme suyu ve kanal projeleri de hazır. Projeleri çizilmiş, ihaleleri yapılmıştır. İnşallah önümüzdeki yıl bu sorunları da ortadan kaldıracağız. Biz her kesimin büyükşehir belediyesiyiz. Bizlere destek olandan da olmayandan da Allah razı olsun.

chp belen-atik3

Bir müjdeyi de buradan dile getirmek istiyorum. Mahallenin aşağı tarafında Belen Belediyesi’nden istediğimiz bir yer var. Başkanım uygun görür, bize vermeyi kabul ederse bizler oraya otopark, pazaryeri ve düğün salonu olmak üzere üçlü bir sosyal tesis kurmak istiyoruz. Bunun için görüşmelerimiz sürüyor. Hem taziye evi, hem de düğün salonu olacak şekilde otoparkı olan bir sosyal tesis olacak. Daha da önemlisi bir pazar yeri olarak kullanılabilecek” ifadelerini kullandı.

Başkan Savaş’a Mahalle Muhtarı Kurtulan ve Kırıkhan Eski Belediye Başkanlarından Hacı Veli Kılıçoğlu tarafından plaket takdim edildi. Gerçekleşen konuşmalar ve plaket takdiminin ardından Başkan Savaş beraberindeki heyet ve Atikli hemşerileriyle birlikte beton asfalt ile kaplanan yolda temsili bir kurdele kesimiyle ortaya konulan kapsamlı hizmetlerin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Açılışın ardından Başkan Savaş ve açılışa katılan milletvekilleri, Büyükşehir Belediyesi’nin Koca Bahçe Piknik Alanı’nda düzenlediği akşam yemeğinde Atik Mahallesi sakinleriyle buluştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here