Atatürk Fotoğrafları Sergisi Büyük İlgi Gördü

0
71

atatürk sergisi1İskenderun Belediyesi tarafından Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 75. Yıldönümü dolayısıyla Atatürk Fotoğrafları Sergisi açıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği İskenderun Şubesi ve Atalar Koleji’nin katkılarıyla düzenlenen sergi açılışına, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar, Eski Milletvekili Haydar Demirtaş, Belediye meclis üyeleri, muhtarlar, meslek odaları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 İskenderun Belediyesi Sanat Galerisi’nde düzenlenen serginin açılışında konuşan Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek; “Burası daha önce bir çoğunuzun belki de nikâhının kıyıldığı nikah salonuydu. Sahilde çok güzel nikâh salonu yaptık. Burayı da ne olabilir diye düşündük. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ sözüyle, biz de burayı sanat galerisine dönüştürdük. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda hareket ettik. İskenderun halkı gerçekten çok entelektüel, belki denizin de etkisi var. Sanat Galerimizde sürekli sanat etkinlikleri düzenleniyor, halkımızdan da büyük ilgi görüyor. Bundan çok memnunuz. İyi ki burayı Sanat Galerisi’ne dönüştürmüşüz.

atatürk sergisi2

Bugün de burada Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün resimleri ve çeşitli anılarını fotoğraflayan bir fotoğraf sergisi açtık. Atatürkçü Düşünce Derneği ve Atalar Koleji’nin katkılarıyla sergiyi düzenledik. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk hepimizin lideri! Bugün Ortadoğu ülkesi olmamıza rağmen Ortadoğu’nun yaşadığı sıkıntıları yaşamıyorsak, ülkemizde rahat yaşayabiliyorsak bu Mustafa Kemal Atatürk ve kurduğu laik, demokratik cumhuriyet sayesindedir. Biz de Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirleri ve ilkeleri doğrultusunda gidiyoruz ve gitmeye devam edeceğiz” dedi.

160 fotoğrafın yer aldığı Atatürk Fotoğrafları Sergisinde sinevizyon gösterisi de düzenlenirken, Başkan Civelek sergiye emeği geçen herkese ve katılan konuklara teşekkürlerini iletti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here