Asr-ı Saadetin Konuğu Abay Oldu

0
93

saadet partisi (20)Hatay Anadolu Gençlik Derneği’nin düzenlediği ve her hafta farklı bir konuşmacının katıldığı Asr-ı Saadet sohbetlerini bu hafta Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Abay sundu.

Antakya’da Damla Düğün Salonu’nda gerçekleşen ve yoğun ilginin olduğu programda Yrd. Doç. Dr. Ahmet Abay “Kur’an-ı Kerim’e göre Müslümanın Şahsiyeti” konulu konuşma yaptı.

Yrd. Doç. Dr. Ahmet Abay, en öncelikli problemlerimizden biri, Müslümanların Kur’an’ın tanımladığı özellikleri, uygulamaya koyma adına sıkıntı yaşadıklarını belirterek; “Ümmetin coğrafyasına baktığımızda içerde ve dışarda en büyük sıkıntı budur. Rabbimizin Kur’an-ı Kerim’de bilindirdiğine göre bizden istediklerini ne kadar ortaya koyabiliyorsak o derece şahsiyetli insanız demektir. Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de “doğru yolu bulamak için benim çağrıma uysunlar” emrinin aksine, herkes kafasına göre çağrı yaparak kendisine, kendi cemaatine, derneğine, tarikatına grubuna çağırıyor. Böyle olunca bugün Müslümanların geldiği hali hep birlikte görüyoruz. Bir takım faydalı etkinliklere dahi bir grubun üyeleri diğer Müslüman grubun programlarına katılmıyor. Hepimizin kitabı Kur’an-ı Kerim değil mi? Neden herkes ayrı ayrı çağırıyor? Ümmet olamayışımızın temel nedenleri bunlardır. Farklılıklarımıza rağmen bir araya gelebilmeliyiz” diye konuştu.

Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Abay katılımcıların sorularının cevaplandırdıktan sonra program sona erdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here