Arsuz’a Termik Santral Projesi

0
586

arsuz termik santral1İskenderun Körfezi’nin Adana yönünde yapılması planlanan birçok termik santral projesine tepkiler sürerken, Arsuz gibi turizm kenti olma yolunda önemli adımlar atmış bir bölgenin kumsalları ve ormanları en bakir Kale Mahallesi’nde bir termik santral yapımı için girişimde bulunulmuş olması ise her kesimin tepkisine neden oldu.

Hatay Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün sitesinde Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) raporu başvurusu duyurusuyla ortaya çıkan termik santral planları bölge halkını kızdırdı.

Hatay Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü resmi web sitesinden yapılan duyuru şöyle:

“09.03.2016 Hatay ili Arsuz ilçesi Kale mevkiinde Papatya Elektrik Üretim A.Ş. tarafından yapılması planlanan 2X(660 MWe/670 MWm) Güney Akdeniz Entegre (Kül Depolama Sahası, Dolgu Alanı, İskele Ve Derin Deniz Deşarjı) Termik Santrali projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan ÇED Başvuru Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği’nin 8. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve uygun bulunmuş olup, projeye ilişkin ÇED Süreci başlamıştır.

Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Hatay Valiliğine (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilebilir. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here