Arsuz CHP, Yoluna Faik Çekin’le Devam Edecek

0
320

Cumhuriyet Halk Partisi Arsuz İlçe 2.Olağan Kongresi, geçtiğimiz hafta sonu yoğun katılımla gerçekleştirildi. İki listeyle gidilen seçimler Faik Çekin yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

Mevcut Başkan Faik Çekin ve Mahmut Şirin’in başkanlığa aday olduğu kongrede Şirin 125 oy alırken, Çekin ise 190 oy alarak seçimin galibi oldu.

Divan başkanlığını CHP Parti Meclisi Üyesi ve Parti Okulu Genel Başkan Başdanışmanı Yıldırım Kaya’nın divan üyeliğini ise Avukat Hakan Mazman İle Eczacı Semir Topaloğlu’nun yaptığı kongreye CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, PM Üyesi ve Milletvekili Mevlüt Dudu, İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, Hatay Milletvekilleri Hilmi Yarayıcı ve Birol Ertem, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Kurultay Delegeleri, milletvekili aday adayları, meclis üyeleri, muhtarlar ve partililer katıldı.

Faik Çekin ve Mahmut Şirin’in yarıştığı kongrede 373 delegeden 322’si oy kullandı. Avukat Faik Çekin 190 oy alarak güven tazelerken, Mahmut Şirin ise 125 oy aldı. 7 tane oy da geçersiz sayıldı. Faik Çekin’in listesinde şu isimler yer aldı: Hüsniye Selin Acar, Müntecep Berkyürek, Şevket Ekenel, Mustafa Gökpınar, Yunis Güllü, Burçin Harbiyeci, Eşref Karayün, Mevlüt Kılıç, Necdet Kıyılı, Emel Turan, Ahmet Tümkaya, Eda Yeşilgün, Ganiye Yiğit, Nihat Yumuşak.

Seçim sonrası kısa bir teşekkür konuşması yapan CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin; “Değerli oylarıyla şahsımı İlçe Başkanlığı görevine bir kez daha seçen İlçe Kongre Delegelerimize, Kongremize kutlama mesajı gönderen Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na, coşkuyla ve başarıyla gerçekleştirdiğimiz kongremize bizzat katılarak katkı ve destek veren Genel Başkan Yardımcımız Sayın Çetin Osman Budak’a, PM üyemiz Sayın Yıldırım Kaya’ya, PM Üyemiz ve Hatay Milletvekilimiz Mevlüt Dudu’ya, İl Başkanımız Mehmet Güzelmansur’a, Hatay Milletvekillerimizden Hilmi Yarayıcı ve Birol Ertem’e, Belediye Başkanımız Nazım Culha’ya, Defne Belediye Başkanımız İbrahim Yaman’a, Samandağ Belediye Başkanımız Mithat Nehir’e, CHP İskenderun, Belen, Dörtyol, Hassa ve Kumlu İlçe Başkanlarımıza, Kadın Kolları İl Başkanımıza, misafir siyasi parti İlçe Başkanları ve yönetimlerine, Sendika ve STK Başkan ve temsilcilerine, eski milletvekillerimize, muhtarlarımıza, basın mensuplarına, Parti Yöneticilerimize, Gençlik ve Kadın Kollarımıza, mahalle temsilcilerimize, milletvekili aday ve aday adaylarımıza, kapatılan belde belediye başkanlarımıza, basın mensuplarına, Parti üyelerimize, gönüllülerimize, kongremize katılan diğer misafirlerimize, Kongre salonunda görev alan gençlerimize, salon görevlilerine, çiçek ve kutlama mesajı gönderen diğer Parti Yetkililerimiz ve dostlarımıza, İlçe Başkanlığına yeniden seçilmem nedeniyle, şahsımı kutlayan ve iyi dileklerini ileten tüm dostlarımıza, bunların ötesinde her zaman yanımızda olan Arsuz Halkına, şahsım ve benimle birlikte seçilen İlçe Yönetimim adına şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here