Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha; “Çalışmalarımız Hız Kesmeden Devam Edecek”

0
178

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, 2017 yılını değerlendirirken, yeni yılda da çalışmalara hız kesmeden devam edeceklerini vurguladı.

Değerlendirmesinde farklı birkaç konuya değinen Başkan Culha, Samandağ-Arsuz yolu ile ilgili olarak; “Samandağ Arsuz yolu ile ilgili 2-3 yıldır tartışılan bir konu var. Karayolları diyor ki bu benim değil turizm bakanlığının. Turizm bakanı diyor ki ben yol yapmam. Böyle muğlak kaldı. En son anlaşılan o ki bunu ancak belediyeler çözecek. Bu iş büyük bir iş olduğu için biz de büyük belediyeye deplase ettik. Şu anda HBB projelendirme ihalesini yaptı. Yani bu HBB tarafından yapılan çalışmalar sonuçlandıktan sonra yapılacak. Süreyle ilgili bir şey söyleyemem ama o yol yapılacak” dedi.

Kent genelinde gerçekleştirilecek altyapı çalışmaları ile ilgili de konuşan Başkan Culha; “Altyapı sadece Karaağaç’ta telaffuz edilse de ilçemizin genelinde sıkıntı oluyor. Bazı mahallelerde çok fazla su yüzüne çıkıyor. Karaağaç ve Uluçınar Mahallesi, en belirgin sıkıntı yaşadığımız iki mahallemiz. O proje HATSU projesidir. Biz de takip ediyoruz. İhale aşamasına geldi. En son HBB meclisinden Avrupa yatırım bankasından kredisi alınmak üzere yetki verildi. Onunla alakalı Büyükşehir belediye başkanımız İngiltere’ye gitti, bu konuyu görüştü. Şu anda bankadan o parayı alma süreci devam ediyor. O para alınır alınmaz işe başlanacaktır. Geçen hafta Büyükşehir belediye başkanımızla birlikte Karaağaçta toplantı yaptık. Konuyla ilgili genel açıklamaları da yaptık. Seçimden evvel bu işe başlanacağını ve bir mesafe alınacağını düşünüyorum” dedi.

Elektrik hatlarının yeraltına alınma çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini kaydeden Başkan Culha; “Göreve başladığımızdan günden bu yana azaldı sıkıntılar ama bitmedi. Sorun yok denecek kadar azaldı. Özellikle şu anda Karaağaç ve Nardüzü mahallelerimizi kapsayan bir proje çalışması var. Çok büyük bir proje. Büyük bir bölümde yüksek gerilim hattı yeraltına alındı ve İskenderun şebekesine bağlandı. Ayrıca bu çalışma kapsamında 11 tane trafo merkezi yapıldı. Hatta Karaağaç ve Nardüzü’nün elektrik dağıtım merkezi ayrı bir merkez haline getirildi. Karaağaç’taki elektrik ile Arsuz’un öbür bölgesindeki elektrik arızaları birbirinden bağımsız şekilde devam edecek, birbirinden etkilenmeyecek. Arıza olduğu zaman Karaağaç bölgemiz oluşturulan şebekeyle İskenderun’dan beslenebilecektir” şeklinde konuştu.

Yaptıkları girişimler sonucu doğalgaz çalışmalarını da başlattıklarını vurgulayan Culha; “Göreve geldiğimizde İskenderun, Antakya doğalgaz döşemeleri nerdeyse tamamlanmıştı ama Arsuz’un Doğalgaz projesi kapsamında olmadığını gördük. Biz Arsuz’u doğalgaz projesi kapsamına aldırmak için tam 2 yıl kapı kapı dolaştık. Bunun sonucunu aldık. 2017 içinde temelini attık. Karaağaçta doğalgaz kullanmaya başlayanlar oldu. Çalışmalar devam edecek. İskenderun’da ilçe sınırının bittiği yerden doğalgaz çalışmalarını başladık, yani İkem Kolejinin oradan” dedi.

EXPO hakkında da kısa bir değerlendirmede bulunan Başkan Culha; “EXPO kararı ve Hatay’ımızın UNESCO tarafından gastronomi kenti tescili bizim ihtiyacımız olan kararlardır. Biz Hatay olarak ciddi bir psikoloji sıkıntı içerisindeyiz. Uluslar arası düzeyde Hatay’ı bir savaş merkezi olarak ilan etmişler. Gerek turizm, gerekse ticari alanda bütün aktiviteler rafa kaldırılmış. Hem ekonomik olarak ciddi bir çöküş içerisindeyiz. Hem de psikolojik olarak Hataylı arkadaşlarımız misafirlerini, buraya getirmekte güçlük çekiyorlar, getiremiyorlardı. Bu imajı kırmak adına bizim morale ihtiyacımız vardı. Bu EXPO 2021 ile UNESCO’nun Gastronomi kenti Hatay olması bize moral aşıladı. Uluslararası düzeyde o imajı kırmak adına bölgemize ciddi katkı sunacak” şeklinde konuştu.  (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here