“Arap Alevileri, İslam Dışında Yeni Bir Din Kabul Etmez”

0
407

Milletvekili Topal, 12. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Kitabının Toplatılması İstemiyle Suç Duyurusunda Bulundu…

“Arap Alevileri, İslam Dışında Yeni Bir Din Kabul Etmez”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Serkan Topal, 12. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitabının toplatılması gerektiğini savunarak, konu hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını duyurdu.

12.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitabında, Arap Alevileri ile ilgili tamamen yalan ve iftiralarla dolu, Arap Alevi inanç esasları ve uygulamalarıyla bağdaşmayan ifadelere yer verildiğini kaydeden Milletvekili Topal; “Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu tarafından 2016 – 2017 öğretim yılından itibaren 5 (beş) yıl süreyle ders kitabı olarak kabul edilen ve Özgün yayınları tarafından hazırlanarak basılan 12. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Kitabı, Arap Alevileri ile ilgili tamamen yalan ve iftiralarla dolu, Arap Alevi inanç esasları ve uygulamalarıyla bağdaşmayan ifadelere yer vermiştir.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ve Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı ile birlikte safsatalarla dolu 12. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Kitabının toplatılması ve ilgili soruşturmanın yapılması talebiyle Mersin Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk” dedi.

Söz konusu kitabın 72. sayfasında “Nusayrilik” başlığı altında Arap Alevilerinden bahsedildiğini, metnin hiçbir şekilde Arap Alevi inanç esaslarını tanımlamadığını vurgulayan Milletvekili Topal; “İslam’ı en başından beri din olarak kabul eden Arap Alevileri, İslam dışında yeni bir din kabul etmez.. Bu metinde; Arap Alevileri ile ilgili sözde tarihi bilgilere yer verilmiş ve bir toplumun inanç esasları ve uygulamaları tamamen yalan ve iftiralarla dolu şekilde aktarılmıştır. Bu konuları hiç bilmeyen birinin bile okuduğunda yalan olduğunu ilk bakışta anlayacağı şekilde Müslüman bir toplumun İslam’ın temel ilkeleriyle kesinlikle bağdaşmayan uydurma inançlarla tanımlanması kabul edilemez. Türk Ceza Kanunu md. 216’ya göre bu durum açıkça suç olarak kabul edilmiştir.

Arap Aleviler, kitapta yazılı metinde belirtilen safsatalara inanmamaktadırlar. Her Arap Alevi; Kuran-ı Kerim’e, Hz. Muhammed’e ve Ehl-i Beyti’ne kayıtsız şartsız bağlıdır. Ve bu değerleri inancın ve dini uygulamaların kaynağı olarak kabul eder. Bu bağlamda Arap Alevileri namaz, zekat, oruç, ve haccı Kuran-ı Kerim’in, Hz. Muhammed ve Ehl-i Beytinin tarif ettiği gibi anlar ve uygularlar. Bunların dışında ve bunlarla çelişen hiçbir inancı ve uygulamayı kabul etmezler.

Tüm ülke çapında milyonlarca öğrenciye ulaşan bir kitapta; Müslüman olan Arap Alevileri dışlamaya yönelik, tamamen yanlış ve aşağılayacak şekilde bir metni devlet eliyle yaymak büyük bir hata ve düzeltilmesi elzem bir durumdur. Toplumun her kesimi bu metne karşı çıkmaktadır. Küçük ve öğrenme yaşındaki çocuklara bu kadar hatalı bilgiyi aşılamak çok büyük tehlikeler doğurmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin bir parçası ve dini İslam olan Arap Alevi toplumu kendisine yapılan bu hakaretlerden büyük ızdırap duymaktadır. Yalana ve iftiraya karşı kendini savunmak zorunda bırakılmaktadır. Bu kitapta yer alan şikayete konu metinler özellikle Hatay, Adana ve Mersin’de yaşayan Arap Alevi toplumunda infial yaratmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nden beklentimiz derin bir ayrılık yaratacak bu büyük yanlışa bir an önce son verilmesi ve kitapların ivedilikle toplatılmasının sağlanmasıdır” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here