Antakya’da ‘Cumhuriyet’ Etkinliği!

0
338

Cumhuriyetimizin 94. kuruluş yıldönümü dolayısıyla, Antakya’da da Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen tören, Atatürk Anıtı’na Valilik, Alay Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulması ile başlayıp saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Ardından Hatay Valisi Sayın Erdal Ata Anıt Şeref Defteri’ni imzaladı.

Çelenk sunma töreninden sonra, tüm imkânsızlıklara rağmen canları pahasına mücadele ederek Cumhuriyeti bize armağan eden Aziz Şehitlerimiz Antakya Şehitliği’nde düzenlenen törende saygıyla anıldı. Buradaki tören; çelenklerin sunulması, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Daha sonra beraberindekilerle birlikte Şehitliği gezerek karanfiller bırakan Vali Ata, şehit yakınları ile bir süre sohbet ederek aziz şehitlerimizin ailelerinin Cumhuriyet Bayramlarını kutladı. Vali Ata ve beraberindekiler Kuran-ı kerim tilaveti ve okunan duaların ardından Şehitlikten ayrıldı.

Törene Hatay Valisi Erdal Ata’nın yanı sıra 2’nci Hudut Alayı Komutanı Piyade Albay Ahmet Gürbüz, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne,  Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez, Vali Yardımcıları Orhan Mardinli, Aydın Tetikoğlu, Erol Özkan, Bilal Ölmez, Mahmut Hersanlıoğlu ve Meral Batı Demirbaş, Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, kurum müdürleri, siyasi parti il temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here