Antakya Sevgi Parkı, Gezi Parkına Döndü

0
267

sevgi parkıGezi Parkı protestoları sırasında Antakya’da başına aldığı darbe ile hayatını kaybeden Abdullah Cömert’in arkadaşları Antakya Sevgi Parkı’nda çadır kurdu. Sümerler Mahallesinden geçen Asi Nehri kenarındaki Sevgi Parkında eylem yapan bazı gençler, burayı yaşam alanına çevirdi. Çimenlerin üzerine çadırlar da kuran genç grup, geceyi de çimlere serdikleri battaniyelerin üzerinde uyuyarak geçiriyor.

Parktaki ağaçlara taleplerini içeren dövizler asan eylemciler, Abdullah Cömert’in katillerinin bulunmasını istedi. İfade özgürlüğünün önündeki engellerin de kaldırılmasını isteyen göstericiler; “Kent merkezlerinde halkın demokratik eylemlerine yasaklama girişimleri son bulsun. Eylemciler hakkında yürütülen gözaltı ve soruşturma işlemleri durdurulsun” dedi. Göstericiler, talepleri yerine getirilinceye kadar eylemlerini sürdüreceklerini kaydetti.

Antakya’nın Armutlu Mahallesi’ndeki gösteriler sırasında CHP Gençlik Kolları üyesi Abdullah Cömert kafasının arkasından aldığı sert bir darbe ile hayatını kaybetmiş, sonraki günlerde düzenlenen sokak gösterileri mahalle sakinlerinin isteği üzerine yapılmamıştı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here