Antakya Müftüsü Necati Şafak; “Allahu Teâlâ Kendisini Çokça Zikretmemizi İstiyor”

0
184

Anadolu Gençlik Derneği Hatay Şubesi’nin her hafta düzenli olarak gerçekleştirdiği “Şuur Dersleri” etkinliğine bu hafta konuşmacı olarak Antakya Müftüsü Necati Şafak Hoca katıldı.

Antakya Müftüsü Necati Şafak Hoca Kur’an-ı Kerim’den örneklerle “Allah’ı zikretmek” konusunu anlattı. Müftü Necati Şafak, “Kur’an-ı Kerim’de Allahu Teâlâ biz kullarına kendisini çokça zikretmemizi istiyor” diyerek şunları söyledi;

“Allahu Teâlâ tüm inanan kullarından kendisini sabah akşam zikretmemizi emrediyor. Kur’an-ı Kerim’de 250’den fazla ayette “zikir” kelimesi geçiyor. Müfessirler bu kelimelere 22 ayrı şekilde anlam/tefsir yüklemişler. Mesela bir manada Kur’an-ı Kerim’in adı zikirdir. Zikir duadır, nasihattir, namazdır. Yürüyerek, oturarak, yatarak bile Allahu Teâlâ’yı zikredebilirsiniz.

Namaz için abdest ve vakti beklemek gerekir, elbiseniz namaz kılacağınız yerin temiz olması gerekir ama zikir için abdest alma zorunluluğu yoktur. Temiz olan her yer, günahtan uzak durduğun her zaman Allahu Teâlâ’yı zikredebilirsin. İbadeti en çok kabul edilenler Allahu Teâlâ’yı en çok zikredenlerdir.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here