“Bu Anayasal Düzenleme Vatandaşımızdan Red Oyu Alacaktır”

0
65

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, ‘Hayır’ Çalışmalarını Sürdürüyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi üyesi ve Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, referandum çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor.

Bu kapsamda, İskenderun’daki ziyaretlerine devam eden Milletvekili Dudu, CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ve ilçe yönetimi ile birlikte İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odasını ziyaret etti.

Dernek Başkanı Erol Akın ve yönetimi tarafından ağırlanan CHP Heyeti, ‘Hayır’ın nedenlerini anlattı.

Referandum ile yapılacak olanın rejim değişikliği olduğunu kaydeden Vekil Dudu, Türkiye’de şu anda fiili bir başkanlık sisteminin uygulandığını savunarak; “Adı konmamış başkanlığı Anayasal ve meşru zemine oturtmaya çalışıyorlar. Bunlar daha önce ‘FEÖ, PKK bizi kandırdı’ diyorlardı. Acaba şimdi kim kandırıyor? Yaklaşık 100 yıl önce kurulan Cumhuriyet halkın yüzde yüz mutabakatı ve kabulü ile hayata geçmiştir.

Peki önümüzdeki bu halk oylaması yüzde 51 oranında Evet ile sonuçlanırsa bir mutabakattan söz etmek mümkün olabilir mi? Adil olur mu? Olayın ciddiyetini toplumun her kesimine anlatacağız ve inanıyorum ki büyük oranda Hayır oyu ile bu anayasal düzenleme vatandaşımızdan red oyu alacaktır” şeklinde görüşlerini ifade etti.

CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu da, oy kullanacak her vatandaşın getirilmek istenen anayasa değişikliğinin halka, esnafa, işverene, emekliye, işverene bir getirisi olup olmadığını sorgulamalarını istedi.

Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın da, ülkenin bir ateş çemberi içindeyken bu konunun gündeme gelmemesi gerektiğini düşündüğünü ifade ederken, referandumun içeriğini henüz kavrayamayan vatandaşlar olduğunu söyledi. Ziyaret sohbet ortamında devam etti. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here