Amatör Olmak ya da Olmamak (4)

0
50

Değerli okurlarım, dünkü yazımızı romantik bir paragrafla bağlamıştım. Arada bir romantizme kapılmak, onunla selamlaşmak kişinin ufkunu genişletir. Ben de öyle olsun istiyorum. O romantik paragrafı tahayyül edip nasıl haz duyuluyorsa, amatörlerden, alt yapılardan, tesislerden yararlanmak da romantizmle eş değerdedir. Büyük sevinç ve mutluluk kaynağıdır.

Bazı yerel takımlarımız, antrenman sahaları bile yokken, yıldız futbolcu yetiştireceğiz diye boyutlarını geçen beyanatlar veriyorlar. Hangi akla hizmet için büyük puntolarla konuşuyorlar anlamak mümkün değil. Şehrimizdeki amatör futbol takımları (istisnalar var) kurulduğu günden beri amatör olarak faaliyetlerini sürdürüyorlar. Süper Amatör Lig’de ilk üçe girmenin dışında hiçbir başarıları da yok. İstemez miyiz? Tabi ki isteriz. Çabamız onlar için değil mi?

“Olmak ya da olmamak” konusunda, amatör takımlarımızın yönetimlerini mantıklı olmaya davet ederim.  Başarılı olmanın, bir üst lige terfi etmenin koşulları vardır. Bu koşulların büyük bölümü gerçekleşmeden başarıyı yakalamak hayal olur. Sahaya sürülen 11 futbolcunun on biri de 17-18 yaşında genç olsun demiyorum ki. Her takımın bir iskeleti vardır. Burada tecrübeli oyuncuların görev yapması tabiidir.

Özellikle, orta saha ve açıklarda bu gençleri görevlendirmek en akılcı olanıdır. Aklın yolu bir olduğuna göre, başka seçenek de yoktur. Amatörlükte, ‘Amatörlük Felsefesinde’ önemli bazı noktalar vardır. Dürüstlük vardır, samimiyet ve ciddiyet vardır. Spor kültürü ve spor ahlakı yatmaktadır. Yaşadığı şehri sevmek ve saymak bulunmaktadır. Sadece, gençlere topu tekmelemeyi öğretmek soruna çözüm değildir. Gençleri en iyi şekilde eğitmek şehrimiz için ve aynı zamanda ülkemiz için de önemli ve vazgeçilmez bir yaklaşım olacaktır.

Bütün futbol takımlarımızın mecburen alt yapıları mevcut! Ancak, şehrimizin gençlerinden mümkün olduğu kadar yararlanmak gerekmektedir. Onların performansı arttırılmalıdır. İskenderun’da spor için büyük bir potansiyel mevcut. Buna rağmen gözle gözüken bir ilerleme yok.

İDÇspor’un zamanında faaliyete soktuğu futbol okulunun pek bir işe yaradığını söyleyemeyeceğim. İDÇspor’un yöneticilerinin gençlere sıcak baktığını da söylemem mümkün değil. Onlar hep ‘Nokta Transfer’ler peşindeydiler. Sonu da iyi olmadı gibi…

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here