Amanos Dağları Yeniden Yeşillenecek!

0
295

amanos fidan1Geçtiğimiz yıllarda meydana gelen yangınlarda zarar gören Amanos Dağlarına Gençlik ve Eğitim Derneği üyeleri tarafından bin fidan dikildi.

İskenderun’da, 2012 Ekim ayında Amanos dağlarında çıkan orman yangınlarında zarar gören bölgelerin yeniden ağaçlandırılması için çalışan İskenderun Gençlik ve Eğitim Derneği, Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin katkılarıyla Suçıkağı mevkiini yeşillendirmek için bin fidan dikti.

Naciye Suna Oktay Tekin Anaokulu, Merkez Kız Teknik Meslek Lisesi, Sadık Altıncan ve Dr. Gani Bahadırlı ve Gazi ilköğretim okullarıyla Simya Dershaneleri öğrencileri de kampanyaya destek verdi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu; “Çıkan yangında yüreğimiz yandı. Bu yürek yangınlarını söndüreceklerde yine eğitimcilerdir. Bugün Gençlik ve Eğitim Derneği’nin projesine bizde destek verdik. Amanos dağlarında zarar gören bölgeleri yeniden yeşillendiriyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

amanos fidan2

Dernek Başkanı Ercan Aflaz ise bin fidanın doğanın yeniden canlanması için dikildiğini belirterek; “Diktiğimiz fidanlarla Amanosların yeşermesini on yıl öne almış oluyoruz. Projenin diğer kurumlara da örnek olmasını temenni ediyorum. Projenin diğer STK’lara örnek olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here