Altın ‘İstihdam’ Sonrası Geriledi

0
65

uğur fırat-piyasa7İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat haftanın ilk borsa değerlendirmesini yaptı.

Altının, ABD istihdam verisinin Fed’in faiz artırımına gideceği beklentilerini güçlendirmesi sonucu değer kaybettiğini ifade eden Fırat; “Altın, ABD istihdam verisinin Fed’in faiz artırımı olasılığının artmasına yardımcı olmasının ardından değer kaybetti ve 11 yılın en uzun kayıp dönemi olan yedi haftalık düşüşünü daha da derinleştirdi. Spot altın yüzde 0.4 düşüşle ons başına 1,089.82 dolara kadar düştükten sonra, Singapur saati ile 10.42’de 1,093.24 dolara geldi. Metal bu yıl yüzde 7.7 değer kaybetti.

Yatırımcılar, ABD’nin 2006’dan bu yana yapacağı ilk faiz artırımına ilişkin beklentilerin doları güçlendirmesi ile birlikte altından uzaklaştı. ABD’de işgücü piyasası, Fed politika yapıcılarının sıkılaştırmaya başlamak için ihtiyaç duydukları bicimde iyileşiyor ve istihdamda geniş tabanlı artış, işverenlerin ABD’nin küresel ekonomik yavaşlama ile başa çıkabileceğine ilişkin iyimserliğini gösteriyor. Yüksek faizler, yatırımcısına faiz ödemesi yapmayan altının cazibesini azaltıyor” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here