Alpay’dan, Federasyon Temsilciliği Seçimi ‘Şaibeli’ İddiası

0
207

yıldırım alpayHatay Amatör Kulüpler Birliği Başkanı Yıldırım Alpay, ilimizde düzenlenen federasyon temsilciliği seçiminin şaibeli olduğunu iddia etti. Yıldırım Alpay, ilimizde amatör kulüpte faaliyet gösteren 52 kulüpten 28’i Hatay İl Temsilcisi Mustafa Yurttagül’ün istifasını istemesine karşın neden istifa etmediğini veya ettirilmediğini de sordu. ‘İlimizde 2012-2013 futbol sezonunda görevi biten il temsilciliği seçiminin yapılması gerekmekteydi’ diyen Alpay’ın yayınladığı bildiride şu ifadelere yer verdi;

“24 Temmuz 2012 tarihinde seçim yapıldı ancak, Türkiye Futbol Federasyonu’nun 05.08.2006 tarihli il temsilcisi talimatının 7. Maddesinin hiç birinin yerine getirilmediği hayali olarak yapıldığı, (Kulüplerden yetki belgesi alınmadığı ve liste imzaları kulüple ilgisi olmayan kişiler tarafından hayali olarak imzalandığı, 7. maddenin son fıkrasında olduğu gibi gizli oyla yapılmadığı) tarafımızca tespit edilmiştir.

Yıllarca Maçlara Gidilmedi

Türkiye Futbol Federasyonu’nun 05.08.2006 tarihli il temsilcisi talimatının 8. Maddesinin (g) bendi gereğince Hatay İlinde düzenlenen amatör futbol müsabakalarında görev yapan Federasyon temsilcilerinin hiçbir maça gitmediği, rapor düzenlemedikleri, anlaşılmıştır. 80 yaş ve üzeri olduğu bu kişilerin yıllarca maçlara gitmeden devleti yaklaşık 1.000.000 TL maddi zarar verdikleri bordolar araştırıldığında anlaşılacaktır. Hatay İlinde geçen yıl 52 amatör kulüp faaliyet göstermekte idi ancak 28 kulüp imza vererek Hatay İl Temsilcisi Mustafa Yurttagül’ün istifasını istemesine rağmen istifa etmemiş veya ettirilmemiştir.

Hatay’da bulunan amatör kulüpler bu olayları tespit edildiğinde 2013-2014 futbol sezonunda yaklaşık 15-20 takım liglere katılmama kararı almışlardır. Bu durumda Hatay ilinde yaklaşık 2.000-2.500 gencin kötü alışkanlıklara sevk edilmesine sebep olan Mustafa Yurttagül, bu olaydan dolayı sorumludur. Sayın Adalet Bakanım Sadullah Ergin, Sayın Valim ve değerli büyüklerimin bu olaya müdahil olup, bu olaylara sebep olan kişi ve kişilerin görevden alınmasını, gençlerimizi tekrar spora kazandırılması hususunda Hatay spor kamuoyunu bilgilendiriyoruz.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here