Alpaslan İlköğretim Okulu Binasının Yapımı!

1
311

türk eğitim-sen13“Güzel Bir Durum, Koordinasyon Eksikliği Nedeniyle Kaosa Dönüşmüştür”

İskenderun’a ve İskenderun halkının yararına yapılan her türlü yatırımı desteklediklerini söyleyen Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça, ancak yapılan yatırımlarda koordinasyon eksikliği nedeniyle işlerin kaosa dönüşmesinin kabullenilemez bir durum olduğunu kaydetti.

İskenderun Alpaslan İlköğretim Okulu Binasının yıkılarak yerine yeni 24 derslikli okul binası yapılacak olmasının sevindirici olduğunu kaydeden Akça, ancak bu güzel durumun zamansız yapılan işlemler yüzünden bir kaosa dönüştüğünü öne sürdü.

Öğrenciler Uyum Sorunu Yaşadı

Öğrencilerin ne olacağı, öğretmenlerin nereye gideceğinin düzgün bir şekilde planlanmadan Alpaslan İlköğretim Okulunun boşaltılarak yıkımına başlandığını belirten Akça; “Öğrencilerin bir kısmı kendi sınıfları ve öğretmeni ile birlikte Deniz Nakliyecileri Derneği İlkokuluna, bir kısmı bu okuldaki sınıflara, bir kısmı da Fevzi Çakmak İlkokuluna gönderilmiştir. Bu okullardaki bazı laboratuarlar dahi sınıf haline getirilmiş öğrenciler buralarda eğitim görmeye başlamıştı. Ayrıca mevcut okulların sınıflarına dağıtılan öğrenciler seviye farklılıkları, öğretmen değişikliği nedeniyle uyum sorunu yaşamışlar bu nedenle de okula gitmek istememektedirler.

Ayrıca Alpaslan Orta Okulundan Fevzi Çakmak İlkokuluna giden 8. Sınıf öğrencileri ile mevcut okulun 1. Sınıf öğrencileri aynı tuvalet, çeşme, kantin gibi ortak yaşam alanları aynı anda beraber kullanmakta bu da bakanlık mevzuatına aykırı bir durumdur. Diğer bir durum ise bu öğrencilerin değerlendirmelerinin (yazılı notları, gelişim raporları v.b) kim tarafından yapılacağı, yapılırsa mevzuata uygun olup olmayacağı bilinmemektedir. Bu durumlar hem mevcut okulların hem de taşınan okulun velileri ve öğrencileri arasında huzursuzluğa, korkuya sebep olmuştur. Yukarıda belirttiğimiz durumlar eğitim-öğretimi olumsuz etkilemektedir.

Derhal Önlem Alınmalı…

Yapılacak olan binanın Eylül 2013 tarihine yetişmeyecek olması gelecek yıl daha büyük sorunların yaşanacağının habercisidir. O yüzden derhal önlem alınması gerektiğini bildiriyoruz. Türk Eğitim Sen olarak bu durumun takipçisi olacağımızı bildiriyor, sorunların çözülmesi, eğitim- öğretimin Milli Eğitim mevzuatına uygun olarak sürdürülmesi, öğretmenlerin ve öğrencilerin haklarının korunması için sırası ile Milli Eğitim Yöneticilerini, İskenderun Kaymakamını ve Hatay Valisini göreve davet ediyoruz” dedi.

1 YORUM

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here