Alp Güneşberk; “Tatil İçin Acenteleri Tercih Edin”

0
504

turizm acentası1Silpiyus Turizm ve Seyahat Acentesi Yetkilisi Alp Güneşberk; “Tatil İçin Acenteleri Tercih Edin”

Silpiyus Turizm ve Seyahat Acentesi Yetkilisi Alp Güneşberk, Ramazan Bayramı öncesi seyahat ve bilet satışları ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

İnsanların işini her zaman son günlere bıraktığını kaydeden Güneşberk, son günlerde bilet taleplerinde artışlar olduğunu ifade etti. Güneşberk; “Bizim her zaman ki gibi aklımız başımıza sonradan geliyor. Birden bire son günlerde bilet talebi artışları oldu. Yakın tarihlerde kesilen bilet fiyatlarında artışlar oldu. Temmuz, Ağustos ayları tatil için ideal aylardır. Karadeniz’de yağışların olmaması sebebi ile bu mevsim de en çok tercih edilen yerlerdir. Havaların güzel olması nedeniyle Ege, Akdeniz turları da tercih ediliyor” dedi.

Her zaman yaptığı uyarıyı yineleyen Güneşberk, insanları, tatil için acente yerleri dışında bir yere gitmemeleri konusunda bir kez daha uyararak; “Her zaman söylediğimiz gibi, tatil için acente yerleri dışında başka yerlere gitmesinler, sigorta mutlaka yaptırsınlar. Avrupa’da sigorta yaptırımı çok olağan bir durum iken ülkemizde yeni-yeni oturmaya başladı. Kaçak turların sigortası yoktur” şeklinde konuştu.

Bilet Fiyatları Arttı

Ramazan dolayısı ile fazla bir yoğunluk olmadığını ancak bayramın son günlerinde ve devamında talep artışı olacağını ümit ettiklerini kaydeden Güneşberk, bayram dolayısı ile uçak bilet fiyatlarında artış olduğunu da belirti. Genellikle Temmuz, Ağustos aylarında bilet fiyatlarının yüksek olduğunu ifade eden Güneşberk; “Çünkü her sene dünya genelinde de tatil yapılan aylar olmasından kaynaklanır. Bizim İskenderun olarak avantajımız Hatay ve Adana havaalanına yakın olmamızdır. Buradan yolcularımızı Hatay havaalanı pahalı olduğundan Adana’ya yönlendirebiliyoruz. Adana’da uçak sayısı fazla olduğu için bilet fiyatları uygundur. Bu yüzden Adana havaalanına talep yüksektir.

Uçuş Sayılarının Artmasını İstiyoruz

Hatay bölgesi toplantımızda dile getirdiğimiz sorunlardan biri de İstanbul Atatürk Havaalanına sadece THY’nın uçması. Biz Onur Air ve Atlas Jet’ten İstanbul-Hatay yolculuklarını gerçekleştirmesi için talepte bulunduk. Ama gerekli olan müsaadenin (slat) iki firmaya da verilmediğini öğrendik. Bu slat meselesi istatistiksel olarak bakıldığında Hatay’da en çok uçulan yerin İstanbul Atatürk Havaalanı olduğunu gösteriyor. Hatay’da sadece THY ile bu uçuşlar gerçekleştirildiğinden yolcular tercihini Adana Atlas havaalanından yana kullanıyor. Atlas’ın İskenderun’dan da ücretsiz gidiş-dönüş servisleri bulunmaktadır. Fiyatların düşmesi için İstanbul uçuşlarına alternatif bir yol arıyoruz. Fakat slat nedeni ile olmuyor. Sadece THY var o zaman uçuş sayılarının da artmasını istiyoruz” şeklinde görüşlerini bildirdi.

Güneşberk Hatay’ın Kültür Turizmine Olan İlgisine de Dikkat Çekti

Suriye’de yaşanan sıkıntılardan dolayı yabancı turistler nerdeyse yok denecek kadar az olduğunu, yerli turist sayısında da azalma görüldüğünü ifade eden Güneşberk; “Hatay’da yaşanılan Suriye sorunu, mültecilerin yoğunluğu turistlerin tedirginlik yaşamalarına neden oluyor” dedi.

Hatay’da gezilebilecek yerlere de değinen Güneşberk; “Arkeoloji müzesinin eksikleriyle de olsa açılmış olması bizim için bir avantaj. Klasik turlarda da olan Türkiye’nin tek Ermeni köyü olan Vakıflı Köyüne talep fazladır. Sen Piyer’in restorasyonu bitti ve müzemiz şu anda açıktır. Payas külliyesinin de restorasyonu bitmek üzere. Bitmesi halinde turistlerin ilgi odağı olacağını düşünüyorum. Ayrıca Samandağ’ında yeni 300 kişilik tekne devreye girdi. Teknede günü birlik turlar düzenleniyor. Ayrıca Hatay mutfağı çok farklı büyük zenginlikleri barındırıyor. Bayram süresince tatil yapmak isteyenler için birçok etkinliğimiz bulunmaktadır. Herkese iyi bayramlar diliyorum” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here