Akça; “Nardüzü Kız Meslek Lisesinin Durumu İçler Acısı”

0
314

türk eğitim-sen tepki13Türk Eğitim-Sen Hatay 2. Şube Başkanı Ahmet Akça; “Nardüzü Kız Meslek Lisesinin Durumu İçler Acısı”

Türk Eğitim-Sen Hatay 2. Şube Başkanı Ahmet Akça, Arsuz İlçesin de bulunan Nardüzü Kız Meslek Lisesinin binasının depreme dayanıksız olmasına rağmen halen eğitime devam etmesini eleştirdi.

Öğrenci ve öğretmenlerin güvenliği açısından bir an önce gerekli önlemlerin alınması gerektiğini ifade eden Akça; “Nardüzü Kız Meslek Lisesinin durumu içler acısı. Okulun depreme dayanaklılık testinden sınıfta kalmasına rağmen eski bina yıkılmamıştır. Halen bu eski binada eğitim öğretime devam etmektedir. Yeni bir binanın yapılması için hiçbir çalışma yapılmamıştır.

türk eğitim-sen tepki14

Okulumuzda 500’e yakın öğrenci eğitim ve öğretim görmektedir. 2015 yılında böyle bir okulun olması akla hayale gelmeyecek bir durumdur. Yetkilileri göreve davet ediyorum. Bu çocukların başına bir hal geldiğinde mi önlem alınacaktır. Nardüzü Kız Meslek Lisesinin acil olarak yeni bir binaya ihtiyacı bulunmaktadır.

Okulun bu durumuna yetkililer neden göz yummaktadır. Buradan ikazda bulunuyor, kimsenin burnu bile kanamasını istemiyoruz. Bir sivil toplum kuruluşu olarak bu konuyu paylaşmayı bir görev olarak kabul ediyoruz. Umarız ikazlarımız dikkate alınır” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here