Akbay; “Vahşeti Seyretmek İnsanlığınızı Yok Eder”

0
88

bülent akbay9Birleşik Haziran Hareketi Basın Sözcüsü Av. Bülent Akbay, Suriye’de Geçtiğimiz Günlerde Yaşanan Vahşeti Kınadı…

İskenderun Birleşik Haziran Hareketi Basın Sözcüsü Av. Bülent Akbay, Suriye’nin İştebrak köyünde, Alevi kökenli insanlarının öldürülmesini soykırım olarak nitelerken, AKP hükümetini de bu soykırıma ortak olmakla suçladı.

Antakya sınırına çok yakın bir yerleşim biriminde kadın, erkek, çocuk, genç ve yaşlı en az 68 kişinin El Nusra örgütüne bağlı caniler tarafından kurşuna dizildiğini hatırlatan Akbay; “Suriye’de emperyalistlerin maşa örgütlerinden olan El Nusra, İştebrak Köyünde Alevi kökenli insanları, sırf alevi oldukları cihetiyle öldürmeye devam ediyor. Birleşmiş Milletler Örgütünün soykırım tanımı 1948’de Birleşmiş Milletler Soykırım Suçunun Engellenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmenin 2. maddesi soykırımı “ulusal, etnik, ırksal ve dinsel bir grubun bütününün ya da bir bölümünün yok edilmesi niyetiyle girişilen şu hareketlerden herhangi biridir: grubun üyelerinin öldürülmesi; grubun üyelerine ciddi bedensel ya da zihinsel hasar verilmesi; grubun yaşam koşullarının bunun grubun bütününe ya da bir kısmına getireceği fiziksel yıkım hesaplanarak kasti olarak bozulması; grup içinde doğumları engelleyecek yöntemlerin uygulanması; [ve] çocukların zorla bir gruptan alınıp bir diğerine verilmesi…” şeklinde tanımlamaktadır.  İki gün önce İştebrak Köyünde gerçekleşen katliamın SOYKIRIM olduğu aşikârdır” dedi.

AKP Yöneticileri Soykırıma Ortaktır…

Akbay açıklamasında, Ak Parti Hükümetini de soykırıma ortak olmakla suçlayarak; “El Nusra örgütünü açıktan destekleyen AKP yöneticileri herkesin gözü önünde gerçekleşen SOYKIRIM’a ortak olmaktadır. Bu duruma sessiz kalmak insanı insanlıktan çıkarır. AKP örgütü İŞİD, El Nusra ve ÖSO gibi cani örgütlere verdiği her türlü desteği çekmelidir. Alevilerin kıyıma uğradığı bir günde, yurdun çeşitli yerlerinde “lokma” dağıtarak kutlama yapan yobazların insanlıkla bir alakalarının kalmadığı ortadadır. İnsanlık adına utancın ifadesi olan bu tutum ve davranışların toplumda yaygınlaşmasına izin vermeyeceğiz. Canımız pahasına BARIŞI ve KARDEŞLİĞİ savunacağız. Bu yıl Hatay’da gerçekleşecek tüm 1 Mayıs gösterilerinde vahşete ve savaşa karşı barışın sesi olacağız” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here