Ak Parti’deki Bayramlaşmaya Bakan Ergin’de Katıldı

0
72

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, halkın ve protokolün bayramlaşmasının ardından Ak Parti ilçe teşkilatının bayramlaşma törenine de katıldı. Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Türkiye‘nin tüm bölgelerini kalkınma noktasında eşit seviyeye getirmek için çalıştıklarını belirterek büyük şehir tasarısı üzerinde spekülasyon yapıldığını belirtti.

Törende konuşan Bakan Ergin; “Memleket eyalet sistemine gidecek, memleket bölünecek, Hatay‘ı bölüyorsunuz, İskenderunu bölüyorsunuz, ayırıyorsunuz, ayrıştırıyorsunuz gibi gerçeklerle ilgisi olmayan şeyler söyleniyor. Bırakın siz İskenderun‘u Hatay‘ı ayrıştırmayı biz 74 milyon Türkiye‘yi bütünleştirmek için çalışıyoruz” dedi.

Ülkenin en ücra köşesine kadar kamu hizmetlerinin gitmesi için gayret gösterdiklerini de dile getiren Bakan Ergin; Türkiye‘yi doğusuyla, batısıyla, kuzeyi ve güneyiyle kalkınma noktasında eşit seviyeye getirmek için çalışıyoruz. Bu ülkede, 74 milyonu kardeşçe geleceğe taşımanın adımlarını attık, atıyoruz, alt yapısını inşa ediyoruz. Hiç kimse, bu tür spekülasyonlar ile prim yapacağını zannetmesin. Halkımız bunlara prim vermez. İstanbul ve Kocaeli kaç yıldır büyükşehir uygulamasını yaşıyor. Büyükşehir ile kentin en ücra noktasına kadar hizmet gidebiliyor. İmar bütünlüğü sağlanabiliyor. Kentlerin doğal afetlere hazır olması gerekiyor. Bunu düzgün bir şekilde yapabilmenin yolu imar bütünlüğünden geçiyor. Bu sınır ayırımlarının halk için bir kıymeti yok. Bunlar bu sınırlar içerisine hizmet getirecek kamu görevlileri içindir. Bu hizmetleri kim yapacak onların düzenlenmesini yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Bakan Ergin Dörtyol ilçesine bağlı Payas beldesinin de 30 bin nüfus uygulamasıyla ilçe olacağını, bunun için bir engel olmadığını sözlerine ekledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here