Ak Parti’de ‘Sekiz’ Şiddetinde Siyasi Deprem!

0
196

akp karışıyor1Reyhanlı Ak Parti’de ‘Bizi Temsil Etmeli’ İtirazı, İskenderun Ak Parti’de ‘Aday Yedirtmeyiz’ Mücadelesi Var…

Ak Parti Genel Merkezi tarafından Hatay Milletvekilliğine aday gösterilen Mehmet Alğan’ın değiştirilmesine yönelik genel merkeze yapılan baskılara İskenderun İlçe Teşkilatı ve vatandaşlarca tepki oluştu.

Cuma namazı sonrası Ak Parti İskenderun teşkilatına giden Mehmet Alğan ve partililer sıralamanın değiştirilmesi için yapılan baskılara tepki gösterdiler. Ak Parti İlçe Başkanı Vedat Tosun yaptığı açıklamada İskenderun’un 2 aday çıkartma şansını yakaladığını ve bu manada aday Mehmet Alğan’ın arkasında olduklarını ifade etti. Doğulu-Batılı diye bir ayrımın söz konusunun olamayacağını belirten Tosun, Ankara’nın da bu konuda kendilerini anlayacağını söyledi.

Ak Parti Hatay Milletvekili adayı Mehmet Alğan ise yaptığı açıklamada İskenderun’un kendisine çok şey kattığını ve genç yaşta hizmet etme fırsatı bulduğunu belirterek, vatandaşlara dedikodulara kanmamaları uyarısında bulundu. Milletvekilliği sıralamasına ‘tesadüfen’ girmediğini, bedel ödediğini ve ödeyeceğinin altını çizen Ağlan, Reyhanlı teşkilatının da tepkilerinin haklı olduğunu ve onlarında haklarını sonuna kadar savunacağını söyledi.

Reyhanlı’dan Büyük Tepki…

Ak Parti Hatay Milletvekili Aday listesinde 8. sırada yer alan Mehmet Hacıoğlu ise konuyla ilgili tepkisini ‘Alğan’ın yerine Reyhanlı’yı temsil edecek birinin olması gerekir’ şeklinde gösterdi. Sıralamadaki yerini beğenmediği iddia edilen Hacıoğlu; “Liste, tatmin edici bir liste değil. 4. sıradaki Mehmet Ağan’ın Hatay’a ne verebileceği meçhul! Onun yerine Reyhanlı’yı temsil edecek birinin olması gerektiğini düşünüyorum” diye görüş belirtti.

Hacıoğlu, önceki gün itibariyle Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi ve beraberindeki kalabalık heyetle Ak Parti Hatay İl Başkanlığına gelerek İl Başkanı Ahmet Atıç ile görüşmüş ve itirazlarını iletmişti. Tepkili grup daha sonra Ankara’ya giderek sıkıntılarını Genel Merkeze iletti.

akp karışıyor2

Listeye tepki gösteren bir başka isim de Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi oldu. Reyhanlılılar olarak 4 yılda çok bedel ödediklerine dikkat çeken Şanverdi; “Her gün bombalarla uyanıyoruz. Yerimiz 8’nci sıra olmamalıydı. 4’ncü sırada yer alan Mehmet Alğan’ın partimizi Hatay’da temsil edemeyeceğine inanıyoruz. İl Başkanlığına yaptığımız itirazların ardından konuyu Ankara’ya da taşıdık. Bizler Reyhanlı olarak çok bedel ödedik karşılığı bu olmamalıydı. Alğan’ın listeden çıkarılması için genel merkezden talepte bulunduk” dedi.

Alğan’ın adaylığına Reyhanlı’da gösterilen tepkinin yanı sıra İskenderun’da parti tabanından da tepki gösterildiği duyumlar arasında yer alıyor. İskenderun’da sessiz bir çoğunluğun da Alğan’ın adaylığına sıcak bakmadığı açıkça olmasa da dillendiriliyor.

Her İki Grup Genel Merkezde…

Yapılan bu itirazların ve gösterilen tepkilerin ardından Alğan’a tepkili olan partililer ile ‘Adayımız Alğan’ı Yedirmeyiz’ diyen diğer bir grup partili, Genel Merkeze dertlerini anlatabilmek için Ankara’nın yolunu tuttu. Her iki tarafı da dinleyecek olan Genel Merkez yöneticilerinin nasıl bir karar vereceği merak konusu oldu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here