Ak Parti Milletvekili Karasayar; “İstikrar İçin Kararımız Evet”

0
85

Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, 16 Nisan’da yapılacak olan halk oylaması öncesinde çalışmalarını sürdürüyor. Seçim bölgesi Hatay’ı ilçe-ilçe gezip esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Karasayar, ‘Evet’i anlatıyor.

İskenderun semt pazarında da esnaf ve vatandaşlarla buluşan Milletvekili Karasayar, Anayasa Değişikliği, Halk Oylaması ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi hakkında bilgilendirmelerde bulunurken; “İstikrar için kararımız Evet. Her geçen gün büyüyen, gelişen ve güçlenen ülkemizin önünde tıkanan maddeleri değiştirmek için 16 Nisan’da kararımız Evet. Kısır tartışmalarla bizi birbirimizle oyalayıp içimizde yaralar açmaya çalışan zihniyetlere karşı çalışmalara devam edeceğiz” dedi.

Referandumun 18 maddesini de sıralayan Milletvekili Karasayar; “Yargı bağımsız olacak. Milletvekili sayısı 50 kişi artacak. Seçilme yaşı 18’e inecek. Tüm seçimler aynı gün yapılacak. Tüm kanunları Cumhurbaşkanı değil Türkiye Büyük Millet Meclisi yapacak. Türkiye Büyük Millet Meclisi cumhurbaşkanı ve bakanları denetleyecek. Cumhurbaşkanı görev süresi 5 yıla inecek. Cumhurbaşkanı devlet başkanı olacak, bakanları atayacak. Cumhurbaşkanını yargılama yolu açık olacak. Milletvekili olan kişi bakan olursa vekilliği düşecek.

Cumhurbaşkanı seçimleri yenilerse, kendi görevi sona erecek. OHAL, savaş gibi kanunları Cumhurbaşkanı değil Türkiye Büyük Millet Meclisi onaylayacak. Askeri mahkemeler tamamen kaldırılacak. AYM ve HSYK üyelerini TBMM ve Cumhurbaşkanı birlikte atayacak. Bütçe Türkiye Büyük Millet Meclisi onayı olmadan yürürlüğe giremeyecek. Başbakanlık ve sıkıyönetim anayasadan kaldırılacak. Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimi 3 Kasım 2019’da yapılacak. Atatürk ve İnönü gibi Recep Tayyip Erdoğan da partisi ile ilişki kesmeyecek” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here