Ahrazoğlu; “Evet Veren de Hayır Veren de Bu Vatanın Evladıdır”

0
119

MHP Milletvekilleri İGC’yi Ziyaret Etti

‘Başbuğ Alpaslan Türkeş’ten Lider Devlet Bahçeli’ye Ülkücüklerin Devlet Anlayışı ve 16 Nisan Referandumu’ adlı programa katılmak üzere İskenderun’a gelen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Hatay Milletvekili Mehmet Necmettin Ahrazoğlu ve Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, Hatay İl Başkanı Lütfi Kaşıkçı, İskenderun İlçe Başkanı Turan Bozkurt ve İlçe Yönetim, MHP’li Belediye Meclis üyeleri ile birlikte İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek basın mensuplarıyla bir araya geldiler.

16 Nisan’da yapılacak referandum öncesi çalışmalarını sürdüren MHP heyeti, basın mensuplarına çalışmaları hakkında bilgiler verdiler ve ‘Evet’ deme sebeplerini açıkladılar.

İlk olarak söz alan MHP Hatay Milletvekili Necmettin Ahrazoğlu, çalışmaları kapsamında asla ‘ayrıştırma’ ya da ‘ötekileştirme’ politikası gütmediklerini ısrarla vurguladı.

‘Evet’ ya da ‘Hayır’ verecek olanları kutuplaştırmak isteyenlere MHP olarak her zaman karşı olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini ifade eden MHP’li Vekil Ahrazoğlu; “Bizim için Evet veren de Hayır veren de bu vatanın evladıdır ve hain değildir. Biz MHP olarak dün de bugün de dik duruşumuzu muhafaza ediyoruz. Bize bazı partiler tarafından yöneltilen değiştiğimiz yolundaki suçlamaları da asla kabul etmiyoruz. MHP’nin 48 yıldır çizgisi değişmedi, değişmez. Bu ülkenin bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği için kuruluşundan bu yana mücadele veren bir partiyiz” dedi.

Daha sonra konuşan ve partilerinin referandum çalışmaları hakkında bilgiler veren MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy; “Genel merkez düzeyinde her hafta 8-10 il toplantısı yapılmakta. Ayrıca ilçe düzeyinde de toplantılar yaparak, halkımıza neden EVET dediğimizi anlatıyoruz. Referandum sürecindeki tercihlere saygılı olmakla birlikte Cumhuriyet için, devlet için, millet için neden Evet denilmesi gerektiğinin gerekçelerini bir-bir sıralıyoruz” dedi.

Partilerinin Türk siyasetini ‘15 Temmuz Öncesi ve Sonrası’ olarak ikiye ayırdığını ifade eden Milletvekili Ersoy; “Türkiye nasıl bu sürece geldi. Kimlerin kusurları vardı, görmek lazım. MHP, Türk Siyasetini 15 Temmuz’dan öncesi ve sonrası diye ikiye ayırıyor. Gerekçesi de 31 Mart 2011 tarihinden bu yana FETÖ tehlikesini sürekli haykıran yegane liderin Devlet Bahçeli olduğu gerçeğidir. Bu tehdidi haykırdığı için siyasi bedeller ödetmek için parti üst yönetimine özel hayatları üzerinden düzenlenen kumpas ve daha sonra parti içerisinde liderlik makamını tartışmaya açarak Fetö’nün partiyi ele geçirme çabalarıyla ilgili pek çok hadiseyi yaşadık. En son bu tehdit ve tehlikeyi 15 Temmuz’da bizzat yaşadık” şeklinde konuştu.

MHP’den ayrılan milletvekillerinin Hayır kampanyası yapması ‘siyasi kimliklerini kaybedecekleri korkusuyla son hamle’ olarak nitelendiren Ersoy; “Adını belirttiğiniz eski partililerimizin Hayır verme gerekçeleri ifade ettikleri gibi ülkenin geleceğiyle ilgili mi yoksa parti içi sonuç alamadıkları bir takım hesaplaşmaları Sayın Bahçeli’nin almış olduğu bu inisiyatiften sonra Evet çıkarsa siyasi varlıklarını kaybedeceklerinin endişesi ile son hamleleri olarak mı görüyorlar? Doğrusu bunu birbirinden ayırt etmek lazım” dedi.

Atatürk ve Erdoğan’un aynı karede yer aldığı afişleri de değerlendiren Ersoy; “Osmaniye’de bugün gördüğüm bir tabloyu anlatayım. Üç tekerlekli bir engelli arabasına ‘İkinci Atatürk Erdoğan’ diye resimler konulan bir pankart gördüm. İktidar partisi yöneticilerine telefon açtım. Bir insanın birinin propagandasını yapması için Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk ile mukayese etmesine gerek yok. Böyle bir şeyin hem yasal olmadığını hem ahlaki olmadığını ifade ettim. Müdahale etmeleri gerektiğini söyledim. İltifat et, çağın lideri de, dünya lideri de ama niye sen onunla mukayese ediyorsun. Bunlar şımarıklıktır. Kültürümüzde olmayan bir tutumdur, MHP’nin parti kültüründe olmayan bir tutumdur. 15 Temmuz gecesi Sayın Genel Başkanımızın tarihi basın açıklamaları olmasaydı Sayın Cumhurbaşkanı’nın gece yarısından sonraki açıklamaları ne kadar mümkün olabilirdi, bu da ayrı bir konu. Bunu tarih yazacak. Bunu bir fazilet olarak gururla anlatırım ama propaganda malzemesi yapmayız. Sayın Genel Başkanımıza, o geceyi kendisi açısından anlatmamı istememe rağmen bunu istemedi. Çünkü bunu propaganda olarak kullanmayı istemedi” diye konuştu.

Ziyareten ötürü memnuniyetini dile getiren İGC Başkanvekili Erdal Yılmaz da konuklara ziyaretleri için teşekkür ederek; “İskenderun yerel basını, Evet diyene de Hayır diyene de aynı mesafede yaklaşmaktadır. Her iki tarafın da haberlerini yapmaktadır, görüşlerini yansıtmaktadır. Herkesin politik görüşü, tercihi olmasına rağmen hiçbir gazeteci kendi gazetesinde karşı olduğu görüşe ambargo koymadı. İskenderun’un bir şansı da karşılıklı anlayışın olduğu, gerginliğin olmadığı bir kampanya süreci yaşıyoruz. Bunda MHP’nin de katkısı var. Dileğimiz, Referandum sürecinde gerginliğin artmadan tamamlanmasıdır. Sonuçta ne çıkarsa çıksın ülkemizin önünün açık olmasını diliyoruz” diye konuştu.

Ziyaret sohbet ortamında devam etti. Ziyarette  İskenderun Ülkü Ocakları Başkanı Bünyamin Saraçoğlu ile MHP Hatay Milletvekili Adayı İbrahim Gül de hazır bulundu.  (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here