Adım-Adım Teknofest Finaline!

0
25

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE)’nden 6 takım daha Teknofest final yolundaki ilk adım olan Ön değerlendirme raporunu başarı ile geçti.

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali bu yıl 30 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında Samsun’da gerçekleşecek. Geçtiğimiz yıllarda düzenlenen yarışmalarda önemli başarılara imza atan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) bu yıl da emin adımlarla final yolunda ilerliyor. Festival kapsamında düzenlenen yarışlarda iddialı olan İSTE, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden 5 takım ve İskenderun Meslek Yüksekokulu (İMYO) İnsansız Hava Araçları Programından 1 takım olmak üzere toplam 6 takım daha final yolundaki ilk adım olan ön değerlendirme raporunu başarı ile geçti.

Bilgisayar Mühendisliği’nden Takım Danışmanlığını Doç. Dr. Yakup Kutlu, Takım Kaptanlığını Arş. Gör. Kadir Tohma’nın yaptığı Özel Dünyam Takımı Eğitim Teknolojileri Yarışması’nda, DOSEV Takımı Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması’nda, Robis Takımı Turizm Teknolojileri Yarışması’nda, Gencer II Takımı Savaşan İHA Yarışması’nda ön değerlendirme raporunu geçti. Bilgisayar Mühendisliği’nden ön değerlendirmeyi başarıyla geçen diğer takım ise takım danışmanlığını Dr. Arş. Gör. Raif Kenanoğlu ve Arş. Gör. Kadir Tohma’nın yaptığı Roket Yarışması Orta İrtifa Kategorisi’nde Amanos Roket Takımı oldu.

İskenderun Meslek Yüksekokuldan takım liderliğini Öğretim Görevlisi Osman Kümük’ün yaptığı Kayra Takımı Savaşan İHA Kategorisinde ön değerlendirmeyi geçmeyi başardı. İMYO’dan 3 takım daha önce Uluslararası İHA Sabit Kanat Kategorisinde ön değerlendirmeyi başarıyla geçmişti.

Bu tip yarışmaların öğrenciler ve akademisyenler için önemli olduğunu vurgulayan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci; “Ön değerlendirme raporu aşamasını başarıyla tamamlayan takımları tebrik ediyorum. Sonraki aşamaları da başarıyla geçeceklerine inanıyor ve tüm takımlarımızı destekliyorum. 2022 Teknofest’te önemli başarılar elde etmeyi umut ediyoruz. Samsun’da yapılacak olan Teknofest finalinde görüşmek üzere” dedi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here