ADD’den ‘Kemalizm’ Paneli

0
81

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) İskenderun Şubesi, Hatay’daki diğer şu-belerin de işbirliğiyle ‘Atatürkçü Düşünce Sistemi; Kemalizm’ konulu panel düzenledi. ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan’ın konuşmacı olarak katıldığı Arsuz’da Lion King Otel düzenlenen panel büyük ilgi gördü.

Cumhuriyetin, çağdaş toplumun yönetim biçimi olan demokrasiyi getirmek amacı ile yapıldığını ifade eden Tansel Çölaşan; “Cumhuriyet bir devrim ve Osmanlının bir sentezidir. Oradaki hataların tekrarlanmamasıdır. Bugün şunu görüyoruz; Sürekli bir saldırı. Onlar kim ki, vasıfsız, değersiz, kendileri için söylenmesi gerekenleri sözlerle karalamaya çalışıyorlar. Cumhuriyeti karalamaya çalışanlar, Cumhuriyet’i, kuruluşundan beri yıkmaya çalışan, karşı devrimcilerin projesi. Bu proje Atatürk’ün lafı ile ifade edecek olursak, ‘Gaflet, delalet, hatta ihanet içinde olanların’ projesidir” dedi.

Çölaşan’ın ardından söz alan Prof. Dr. Ali Ercan da Mustafa Kemal’in tek amacının yurtta ve dünyada sulh içinde yaşamak olduğunu vurgulayarak; “Aslında bütün insanlık binlerce yıldır barış ve güven içinde yaşamayı amaçlamakta. Atatürkçülükte bu amaca yönelik bir devrimdir” diye konuştu.

Prof. Dr. Sina Akşin ise Atatürk devriminin bir şıklık olsun diye yapılmadığını belirterek; “Devrim bir şıklık sorunu değil, Türklerin Ana-dolu’da kalabilmesinin tek çaresi, tek çıkış yoludur” dedi. Panelin ikinci bölümünde Prof. Dr. Ergün Aybars ve Onur Öymen de birer konuşma yaptı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here