Adalet Bakanı Ergin; “Niyet Okuma, Nezaketle Bağdaştırılamaz!”

0
58

sadullah ergin817 Haziran 2013 tarihli yerel bir gazetede “Matkap, Bakan Ergin’e Teşekkür Etti” başlıklı habere ilişkin, 20 Haziran 2013 tarihinde bir cevap yazdığını ve ilgili gazeteye gönderdiğini belirten Adalet Bakanı Sadullah Ergin, gazetede yer almadığı için metnin Hatay medyasıyla paylaşma ihtiyacı duyulduğunu belirtti.

Haberde ismine ve ismine atfen bazı açıklamalara yer verildiğini, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından bu açıklamayı yapmayı zaruri gördüğünü kaydeden Bakan Ergin, niyet okuma yoluyla adına atfen açıklamalarda bulunulmasını, soyut tahmin ve değerlendirmelere kıymet atfedilmesini, iyi niyet ve nezaketle bağdaştıramadığına değindi.

Suriye Politikası Bir Bütün Olarak İncelenmeli

Hükümetin Suriye politikasını, her fırsatta haksız ve insafsızca eleştirenlere, iktidar dönemlerine hâkim olan Suriye politikalarını bir bütün olarak incelemeleri önerisinde de bulunan Ergin; “Tüm dünyanın sırtını döndüğü bir zamanda Suriye’nin haklarını savunan hükümetimizin hassasiyeti komşuluk hukukuna ve insani değerlere dayalıdır. Bu anlamda Türkiye’nin dış politikasının merkezi, mazlumdan, haktan ve haklıdan yana olmaktır. Suriye’deki gelişmeler üzerine yaptığımız şey de, silahlı saldırıya uğramış, yurtlarını terk etmek zorunda kalmış olan mazlumlara kapımızı açmaktan ibarettir. Hükümetimizin bu tutumunun, politik çekişme ve spekülasyonlarakonu edilmesi üzüntü vericidir.

Huzur Ortamının Korunmasına Önem Veriyoruz

Bizim, her zeminde şehrimizdeki kardeşlik, huzur ve barış ortamının korunmasına özel bir vurgu yaptığımız kamuoyunun bildiği bir gerçektir. Hatay’da siyaset yapan herkesin benzer hassasiyetleri göstermesinin önemli olduğu da açıktır. Tavrımız ve duruşumuz çok net iken, Sadullah Ergin adına yorum yapılması ve gerçek olmayan şekilde haberleştirilmesini iyi niyetle bağdaştırmadığımı belirtmek isterim” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here