ABF Bileşenleri İskenderun’da Buluşuyor

0
126

alevi federasyonu1Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Bileşenleri İskenderun’da buluşuyor. Alevi Bektaşi Federasyonunun daha önce İzmir Narlıdere’de; İzmir, Manisa, Denizli, Aydın, Antalya, Muğla’daki bileşenleri, Bursa Nilüfer’de; Bursa, Balıkesir, İstanbul, Kocaeli, Zonguldak, Kütahya bileşenleri ile gerçekleştirdiği atölye çalışmalarının üçüncüsü bu kez İskenderun’da yapılacak.

AKD İskenderun şubesinin ev sahipliğinde gerçekleşecek çalışma 6 Nisan Cumartesi günü saat 10.30’da başlayacak, 7 Nisan Pazar günü saat 16.00’da sona erecek.

Örgütlenme, hukuk, medya, ritüeller konu başlıklı çalışmaya; ABF Genel Başkan Yardımcıları ve MYK üyeleri Engin Gündük, Servet Demir, Adnan Özdemir, Miktat Öztürk, Hüseyin Kaya, AKD Genel Başkanı Doğan Demir ve PSAKD Genel Başkanı Doğan Demir ve akademisyenler, inanç önderleri katılacak.

ABF Genel Başkan yardımcısı Servet Demir ile Genel Sayman Adnan Özdemir’in koordinatörlüğündeki çalışmaya; Antep, Mersin, Tarsus, Yenice, Mezitli, Toroslar, Bozyazı, Silifke, Hatay, İskenderun, Adıyaman, Gölbaşı, Osmaniye, Kadirli, Maraş, Pazarcık, Kömür, Yaylakonak, Narlı, Göksun, Urfa, Kayseri, Hacebektaş, Konya, Konya Ereğli, Malatya, Diyarbakır, Hekimhan, Varto, Doğanşehir’de örgütlü bulunan ABF bileşenleri katılacak.

Çalışma hakkında bilgi veren Alevi Kültür Dernekleri İskenderun Şube Başkanı Kemal Soysüren, federasyonlarının 2013 yılı eylem ve etkinlik programı kapsamında düzenlenecek atölye çalışmasındaki esas konuları şöyle sıraladı; “Alevi toplumunun sosyal konumu ve örgütsel yapılarının değerlendirilmesi; Alevilerin inançsal ritüelleri ve hizmetlerinin en etkin biçimde öğrenilmesi, yaşama geçirilmesi. Alevi öğretisinin ve kültürel değerlerinin ortaya konulması, yaygınlaştırılması biçimleri. Alevi hareketinin bağımsızlık çizgisinin güçlendirilmesi, siyasi parti ve ilişkilerin yeniden yapılandırılması. Medya-İletişim ve Aleviler. Alevilerin hak arayış mücadelesinin ulusal ve uluslar arası boyuttaki hukuki mücadele yöntemleri, diplomatik çalışma biçimleri.”

Çalışmaların cumartesi günü başlayacağını, her oturumun 90 dakika olup, oturum arası 15 dakika mola verileceğini kaydeden Soysüren; “Genel başkanların yapacağı basın açıklaması 6 Nisan 2013 Cumartesi Saat 11.00’de İskenderun Alevi Kültür Merkezi Cem evinde yapılacaktır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here