Abdullah Cömert, Doğum Gününde Mezarı Başında Anıldı

0
242

abdocan anma12 Haziran 2013’te Gezi direnişi sırasında katledilen, direnişin simge isimlerinden Abdullah Cömert doğum gününde mezarı başında anıldı.

Defne İlçesine bağlı Armutlu Asri Mezarlığındaki törene Abdullah Cömert’in ailesi, gezi direnişi sırasında öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın ailesi, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, CHP Antakya İlçe Başkanı H. Ramiz Parlar, CHP Hatay Gençlik Örgütleri, Cömert ailesinin Avukatı Hatice Can, Halkevi yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Oğlunun mezarı başında ağıtlar yakan acılı anne Hatice Cömert’e başsağlığında bulunup, teskin eden Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman; “Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Abdullah’ın annesi Hatice Cömert’in döktüğü gözyaşları, hepimiz için ibrettir. Ağıtlar bize göre değil. Analar artık ağlamamalı, ülkemizde faili meçhul olaylar, katliamlar, savaşlar son bulmalıdır. Ülkemiz ve bölgemizdeki barışın çıkar yol olduğunu yineleyerek, ülkemizde barışı özlediğimizi bir kez daha belirtmek istiyorum. Bu vesileyle ülkemizin zor günlerinde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyor, ailelerine de sabır diliyorum” ifadesini kullandı.

abdocan anma2

Törende gözyaşlarına boğulan Abdullah Cömert’in annesi Hatice Cömert’in; “Çok anlamlı bir gün, bugün kadınlar günü. Abdocanımın doğum günü. Güzel yüzlü, kara gözlü oğlum benim. Doğum günün kutlu olsun. Gittiğin yerde mutlu ol. Bugün 25 yaşında olacaktın ama seni benden aldılar. Allah’tan tek dileğim, seni bizden alanları cezasız bırakmasın” sözleri, törende bulunanları hüzünlendirdi. Cömert ailesinin Avukatı Hatice Can da Abdullah Cömert’in Gezi direnişinde öldürülen ilk genç olduğuna dikkat çekerek, iktidarın cezasızlık politikasını eleştirdi. Can, herkesi 14 Mart’ta yapılacak duruşmaya da destek vermeye çağırdı.

Abdocan’ın mezarı başına, ‘Barış ve Özgürlük’ adıyla çınar ağacı da dikildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here