Abdocan’ın Katiline 13 Yıl 4 Ay Hapis

0
118

abdullah cömer davası2Hatay’da Gezi Parkı protestoları sırasında, başına isabet eden biber gazı kapsülüyle yaşamını yitiren Abdullah Cömert’in ölümüyle ilgili Balıkesir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, sanık polis memuru A.K., ‘kastın aşılması suretiyle adam öldürmek’ suçundan 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Hatay’da Gezi Parkı protestoları sırasında zırhlı araçtan attığı gaz fişeğiyle Abdullah Cömert’in ölümüne neden olduğu iddiasıyla ‘Olası kastla öldürme’ suçundan 25 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanan sanık polis 30 yaşındaki A.K. ile ilgili görülen davanın dün 9’uncu duruşması yapıldı. Balıkesir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, Hatay’da oturan Abdullah Cömert’in annesi Hatice Cömert, babası Edip Cömert, ağabeyi Adnan Cömert ile Hatice Can’ın da aralarında bulunduğu Cömert Ailesi’nin çok sayıda avukatı katıldı. CHP Balıkesir Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Mehmet Tüm ile Cömert’in Hatay’dan gelen arkadaşları da duruşmayı izledi.

Daha önce ki duruşmalara Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile Mersin’den katılan sanık polis A.K., can güvenliği nedeniyle Balıkesir’de görülen duruşmaya bu sefer Diyarbakır’da geçici olarak görev yaptığı için katılamadı. Mahkeme heyetinde de değişiklikler olduğu görüldü. Çeşitli nedenlerle görevi bırakan iki hakimin yerine heyete yeni iki hakim dahil edildi.

Abdullah Cömert’in ağabeyi Adnan Cömert, kardeşinin elinde Türk bayrağı bulunduğunu anlatırken; “Polis, bunu göre göre öldürdü. Bu polis hakkında vatan haini olduğu gerekçesiyle de dava açacağız” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here