Aslan; “İskenderun’un En Büyük Eksiği Birlik, Beraberliktir”

0
115

Demokrat Parti Başkan Adayı Mete Aslan’dan İGC’ye Ziyaret!

Demokrat Parti İskenderun Belediye Başkan Adayı Mete Aslan, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. İGC Basın Merkezi’nde Yönetim Kurulu tarafından karşılanan Aslan, hem görüşlerini açıkladı hem de soruları yanıtladı.

Konuşmasına neden aday olduğunu belirterek başlayan Aslan; “Biz, İskenderun İttifakı diye ortaya çıktık. Neden aday olduğumu merak edenlere açıklayayım. Biz Ankara’nın dayatmasına isyan ediyoruz. 250 bin nüfuslu, Türkiye’nin en gözde ilçelerinden İskenderun’a, Ankara’dan keyif çatarak aday belirleyemezler, böyle bir hakları yok. Belediyecilik modern dünyada apayrı bir meslek oldu. İskenderun neden bundan nasibini almasın. İskenderun’a hizmetten kimse kaçamaz. Biz de kaçmıyoruz. İskenderun’un en büyük eksiği birlik, beraberliktir. İskenderun bugün gazaba uğraya-uğraya Hatay’ın en küçük ilçesi haline getirildi” dedi. Aslan, Büyükşehir yasasına ilk karşı çıkanlardan biri olduğunu, Hatay’ın Büyükşehir olmasına karşı çıktığını da hatırlattı.

Bazı projelerinden de bahseden Aslan; “Bu kente her çivi çakandan Allah razı olsun ama yapılanlar bana göre yeterli değildir. İlk etapta hedefimiz, Mete Aslan Bulvarı gibi İskenderun’u ulusal yola bağlayacak bir bulvar daha açmak. Ama daha önemlisi bu insanlara İskenderunluluk ruhunu kazandırmak! Birlik beraberlik en önemli konu!” diye konuştu.

Göreve geldiğinde kimseyi ayırmayacağına da değinen Aslan; “Önceki dönemlerde meclis üyelerimden şikâyetçiydim. Onlar hiçbir zaman bir garibanın elinden tutup da ‘bu adam mağdur’ demediler. Bu kez meclis üyelerime ‘ya ticaret ya siyaset’ diyeceğim. Ya meclis üyeliği ile hizmet edecekler ya da üyeliği bırakıp ticaret yapacaklar. Sen belediyenin menfaatlerinden faydalanamazsın ve bir şey talep edemezsin.

Elbette biraz daha yumuşak ifade tarzı benimseyeceğiz. Sadece işi olan gelecek, mağdur olan gelecek. İnsan olarak sesimizi yükseltebiliriz ama siyasetçi olarak bu yanlış. Kimseyi ayırmayacağız” değerlendirmesinde bulundu.

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık da konuşmasında, Mete Aslan’ın 15 yıllık görevi süresince İskenderun için öneli çalışmalar yaptığını, ‘Efsane Başkan’ olarak anıldığını belirterek, başarılar diledi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here