Sportif Yatırım Atağı!

0
190

Bakan Kasapoğlu, İskenderun’a Yatırım İçin Birçok Söz Verdi

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, İskenderun’un öneminden bahsederek birçok yatırım sözü verdi. Cumhur İttifakı Ak Parti İskenderun Belediye Başkan Adayı Fatih Tosyalı’nın, sportif alan ihtiyacı isteğine anında karşılık veren Bakan Kasapoğlu; “İskenderun Teknik Üniversitesi bünyesinde bir gençlik kampını açma kararı aldık. Ayrıca İskenderun’umuzdaki bir mahallemize butik bir havuz inşa edeceğiz. Bunun yanında İskenderun’umuzun değişik mahallelerine 10 adet futbol, voleybol, basketboldan oluşan semt sahalarının inşası noktasında milletvekillerimizle bir karar aldık” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Hatay ziyaretlerinin son durağında İskenderun’a geldi. Hatay Valisi Rahmi Doğan, Ak Parti Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman, Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Şanverdi, Sabahat Özgürsoy Çelik, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Ak Parti İskenderun Belediye Başkan Adayı Fatih Tosyalı, Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve partililerin hazır bulunduğu ziyaret verimli geçti. Kapalı tribünü planlı olarak yıkılan 5 Temmuz Stadyumunda incelemelerde bulunan Kasapoğlu, kendisinden saha ve ışıklandırma isteyen sporcularla da görüştü.

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ve Belediye Başkanı Seyfi Dingil’den stadın durumu ile ilgili bilgi alan Kasapoğlu, detaylı incelemeden sonra gerekli adımları atabileceklerini söyledi.

İskenderun Teknik Üniversitesini de ziyaret eden Bakan Kasapoğlu’na, Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli, üniversitenin yerleşkesi ile ilgili maket üzerinde bilgilendirmede bulundu. İskenderun’a yapılmak istenilen on bin kişilik stadyumun İSTE yerleşkesi içinde yapılmasının görüşüldüğü ziyarette, üniversite yerleşkesi içerisine bir gençlik merkezi de yapabileceklerinin sözünü veren Bakan Kasapoğlu, ziyaret sonunda üniversiteli öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

Çok Güzel Projeler Planladık

Daha sonra İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasını da ziyaret eden Kasapoğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada İskenderun ilçesinin kendileri için çok önemli olduğunu belirterek; “İskenderun’un gençlerinin potansiyeli ayrı bir önem arz ediyor. Bakanlık ve İskenderun Belediyesi olarak çok güzel projeler planladık” şeklinde konuştu.

Türkiye genelinde ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesini çok önemsediklerinin altını çizerek; “Bu kapsamda mevcut havuzlarımızın rehabilitasyonun yanında İskenderun’umuzdaki bir mahallemize butik bir havuz inşası yönünde karar aldık. Onun müjdesini vermek istiyorum. Bunun yanında İskenderun’umuzun değişik mahallelerine 10 adet futbol, voleybol, basketboldan oluşan semt sahalarının inşası noktasında belediye başkanlarımızla, yerel yöneticilerimizle, milletvekillerimizle bir karar aldık. Bunun müjdesini değerli İskenderunlularla paylaşmak isterim” dedi.

İskenderun ziyaretinde Kaymakamlık binasını da gezen Kasapoğlu, mevcut Kaymakamlığın yeni yerine taşınmasının ardından burasının gençlik merkezine dönüştürüleceğini sözlerine ekledi.

Kasapoğlu, daha sonra Belen ilçesine geçerek Ak Parti Belen Seçim Koordinasyon Merkezini ziyaret etti. Bakan Kasapoğlu, konuşmasında Hatay’ın ve tüm ilçelerin medeniyetin, kültürün, irfanın, ensar olma ruhunun pekiştiği beldeler olduğunu belirtti. Kasapoğlu, Belen ilçesinin talebi olan iki halı saha bir futbol sahası yapacaklarının da müjdesini verdi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here