Muhalefet Talimatların Yerine Getirilmediğinden Şikayetçi

0
71

bld-meclis toplantısı (50)İskenderun Belediye Meclisi Toplandı

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere dün İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil başkanlığında, Belediye Meclis Salonunda toplandı.

Gündem maddelerine geçilmeden önce gündem dışı konuşmalar yapıldı. İlk olarak CHP grubu tarafından yazılı olarak cevaplanması istemiyle meclise sunulan iki önerge okundu. Karayolları arazisinde yapılması düşünülen projelerle ilgili olarak verilen ilk önergede, söz konusu arazi ile ilgili açılan davaların sürecinin akıbeti, arazinin İskenderun Belediyesine mi Karayollarına mı ait olduğu, arazi ile ilgili proje olup olmadığı şeklinde sorular yöneltildi.

Down kafe ile ilgili verilen ikinci önergede ise, kafenin tadilatı aşamasında ne kadar harcama yapıldığı, tadilatın ne zaman sonuçlandığı, Engelsiz İskenderun Derneğine ne zaman devredildiği, kafenin faaliyetlerinden ne kadar gelir elde edildiği, çalışanların ne kadar maaş aldığı gibi sorular yöneltildi.

İlk olarak önergelere sözlü olarak genel bir yanıt veren Belediye Başkanı Seyfi Dingil, karayolları arazisi ile ilgili açılan üç ayrı davanın reddedildiğini, projelerin yapım aşamasında olduğunu ve arsanın İskenderun Belediyesine ait olduğunu ifade ederken iki önergeye de yazılı cevap verileceğini söyledi.

Toplantıda ilk olarak gündem dışı söz alan MHP Grup Başkan Vekili Emir Selim Yazar, mevcut itfaiyenin beldelere yetişmede sıkıntı yaşadığını ifade ederek, beldeler için bir istasyon oluşturulması halinde acil müdahalenin daha hızlı yapılabileceğini, bununla ilgili Büyükşehir belediyesine bir öneri sunulabileceğini söyledi.

bld-meclis toplantısı (51)

Geçtiğimiz günlerde İSTE MYO kavşağında 2 öğrencinin hayatını kaybetmesine de değinen Yazar, söz konusu bölgede üst geçit kaçış rampası gibi çalışmaların ivedi bir şekilde yapılmasının gerekliliğine vurgu yaptı.

O bölgenin Belen Belediyesine ait olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Dingil ise bölgede yapılacak çalışmada her türlü desteği verebileceklerini söyledi.

Kentin pek çok bölgesinde devam eden çalışmalar ile ilgili söz alan MHP’li Meclis Üyesi İbrahim Yavuz; “3-4 aydır verdiğiniz talimatların hiçbirini ekibiniz yerine getirmiyor. Aynı çukurdan 3 aydır geçiyoruz, bunu ben değil vatandaşlar söylüyor. Vatandaşlar bizi arayıp şikayetlerini dile getiriyorlar. Şehrin merkezinde, Şehit Pamir’de bulunan çukur 3 aydır kapatılmadı. Çalışma bölgelerine komisyon olarak da sürekli gidiyoruz, çalışmaları yerinde inceliyoruz. İşçiler çalışıyor, başlarında kimse yok. Taşeron firma çalışanları Suriyeli Türkçe bilmiyor bilgi de alamıyoruz. Çalışmalar daha düzenli ve eşit bir şekilde devam etmeli” diye konuştu.

Dile getirilen sıkıntılara yanıt veren Belediye Başkanı Seyfi Dingil; “İyi ki İskenderun’da asfalttan bahsediyoruz. Çünkü altyapımız tamam, sıkıntımız yok. Sadece asfalt çalışmaları kaldı. Birkaç ay içinde rahata kavuşacağız. Tedaş ayrı, doğalgaz ayrı, hatsu ayrı, Telekom ayrı kazıyor. Bunların hepsiyle koordineli çalışamıyoruz. Kiminin ödeneği gelmemiş oluyor. Tam asfaltı yapıyoruz gelip kazıyorlar. Vatandaş da haklı olarak şikayet ediyor. Ama maalesef ülkemizde birlikte hareket etme kültürü yok. Biraz katlanacağız” şeklinde konuştu.

Başkan Dingil, Feyezan Kanalının 1. etabının da 15-20 içerisinde tamamlanacağını, DSİ’nin onayından sonra da 2. etap çalışmalarına başlanacağını kaydetti. Yıllardır yılan hikayesine dönen Aslantaş Barajı ile ilgili sıkıntıların da giderildiğini belirten Başkan Dingil, 15 gün sonra açılış yaparak suyu akıtacaklarını söyledi.

bld-meclis-toplantisi-49

Yapılan gündem dışı konuşmaların ardından gündemde bulunan maddeler görüşüldü.

1-Belediyemizin 2017 Yılı Ücretler Tarifesinin 775 Sayılı Yasaya göre verilecek tapulardan arsa bedellerinin m2’sinden Peşin Para ile Satılan Taşınmaz Gelirlerinin uygulanması hususunun Meclisçe görüşülmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi oy birliği ile Plan Bütçe Komisyonuna sevk edildi.

2-2016 Yılı içerisinde tekniker olarak çalıştırılan sözleşmeli personelin mühendislik fakültesini bitirmesi nedeniyle 1 adet mühendis statüsünde sözleşmeli personel çalıştırılacağından ücretinin ödenmesi ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi oy birliği ile kabul edildi.

3-1. Mıntıka 2113 nolu parsele yönelik çizilen 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi, oy birliği ile İmar Komisyonuna sevk edildi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here