Samandağ’da Coşku Dolu ‘Ras El Seni’ Kutlaması

0
226

samandağ1Samandağ Belediyesi Geleneksel ‘Ras -el Seni’ etkinliği geçtiğimiz hafta sonu yeni çarşı salonunda gerçekleşti. Sanatçı Neriman Bolat, Domsek Arapça Müzik grubunun sahne aldığı etkinlikte, vatandaşlara yöresel ikramlar (Kibbi, fveyşet) sunuldu.

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’in ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, Prof. Dr. Nazan Savaş, CHP Kadın Kolları Hatay İl Başkanı Filiz Haksöz, CHP Kadın Kolları İl Sekreteri Hülya Nehir, CHP Kadın Kolları MYK Üyeleri, CHP Kadın Kolları Osmaniye, Mersin, Adana, Kahramanmaraş, İl, ilçe Başkanları, CHP Samandağ İlçe Başkanı İbrahim Aydoğan, Samandağ Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Yıldız, Mehmet Ali Kamacı, Samandağ Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Necdet Aslan, Samandağ Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sait Kahiloğulları, Belediye Meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

samandağ2

Etkinlikte bir konuşma yapan Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir; “Ras-el seni Rumi- (Şemsi) miladi takvime göre ayın birine denk gelen 14 Ocak’ta kutlanmaktadır. Arap Alevileri arasında Ras-el Seni geleneksel olarak bir dini bayram şeklinde kutlanır. Ras-el Seni Hz. Musa’nın halkını firavunun elinden kurtardığı gün olarak kabul edilir. Bugün çok anlamlı, önemli bir gündür. 14 Ocak geleneksel yılbaşı ve aynı zamanda bayram günüdür.  Belediyelerin en önemli görevlerinden biri de sosyal, kültürel anlamda çalışmaları yapmaktır. Gelenek, göreneklerimiz, dilimiz, bizi var eden değerlerimiz, birlik ve beraberliğimizin teminatıdır. Bu değerlerimizi hep birlikte yaşatacağız. Kültürel değerlerimiz, çocuklarımıza bırakacağımız en önemli mirastır” dedi.

samandağ3

Daha sonra söz alan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse; “Bugün burada sizlerle bir arada bulunmak çok anlamlı. Ülkemizin içinden geçmiş olduğu bu karanlık dönemde, aydınlık yüzlü halkımızla birlikte olmak, bana güç verdi. Umudumuz var ki geçmiş olduğumuz bu karanlık günler sizlerin gücüyle aşılacaktır. Umarım bu birlikteliklerimiz artarak devam edecektir. Hatay Samandağ birçok kültürlerin, inançların, aidiyetlerin birlikte barış içinde yaşadığı bir ilçedir. Buradan aldığım bu güzel enerjiyi Anadolu’ya yaymak istiyorum. İyi ki sizlerle birlikteyim, iyi ki yolumuz buraya düştü. İyi ki sizlerle birlikte yol yürüyorum” dedi.

Neriman Bolat ve Domsek Arapça Müzik grubunun geleneksel müvvel, ğataba, tarap ezgileri beğeni topladı. Etkinliğin sunuculuğunu İlknur Ergün, Emir Nehir gerçekleştirdi. Feyruz, Marsel Halifi, Sabah Fahri gibi usta müzisyenlerin eserleri seslendirildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here