Koç Ekin Baş; “Bütün Kulvarlarda En İyisini Yapmayı Hedefliyoruz”

0
233

bayan basketbol (4)Hatay Büyükşehir Belediyesi (Hatay BŞB) Bayan Basketbol Takımı Baş Antrenörü Ekin Baş, basketfaul.com’a gelecek sezon ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bu sezon Euroleague’de de mücadele edeceklerini kaydeden koç Ekin Baş, bütün kulvarlarda en iyisini yapmayı hedeflediklerini, bir sonraki sezon da Euroleague takımı olmaya çalışacaklarını söyledi.

İlk etapta 19 Ekim’de oynayacakları Cumhurbaşkanlığı Kupası’na odaklandıklarını belirten Baş, üç günde bir maç oynayacaklarının bilinciyle kadro oluşturduklarını vurguladı. Baş, Türk Kadın Basketbolu’nun geleceğinin garantiye alınması için de TKBL’de yabancıya izin verilmemesini istedi.

Elde ettikleri başarıyı tekrarlamak istediklerinin altını çizen Baş; “Türkiye Ligi, en iyi liglerden biriydi, artık en iyisi oldu. Bu sezon en az beş takım şampiyonluk için oynayacak ancak diğer takımlara karşı da yenilgiler alacaklar.

Hem Türkiye Ligi, hem Euroleague için daha geniş bir kadro kurduk. Euroleague yolculukları nedeniyle yorgunluğumuzu azaltmak için ikinci yerleşim yerimiz İstanbul olacak ve özellikle Euroleague dönüşlerindeki lig deplasmanlarımıza direkt İstanbul’dan gideceğiz. İstanbul’da da bu amaçla havaalanına yakın otel ve salon organizasyonu için araştırmalarımız sürüyor.

Geçen sezon ligde final oynayarak bir anlamda beklentilerin üzerine çıktık. Şimdi bunu devamlı hale getirmeye çalışacağız. İlk etapta ligi ilk 6 arasında bitirip, sonunda yine bizi Euroleague takımı yapacak bir konuma gelmek istiyoruz” dedi.

Yabancı oyuncu hakkında da açıklamalarda bulunan Ekin Baş; “A Milli Takımımız, Rio’da gerçekten çok büyük mücadele verdi. Daha iyi bir sonuçla da dönebilirdi ancak şans faktörü de etkili oldu. Aynı başarıyı gelecek yıllarda tekrarlayabilmek için Kadın Basketbolunda bazı önlemler alınması gerekiyor. Bizim neden yabancılarla oynadığımız eleştiriliyor. Biz sadece oyunun kurallarına uyuyoruz.

TKBL’de yabancılara izin verilmemesinin yararlı olacağını düşünüyorum. bilyoner.com KBL’nin statüsünde değişiklik yapılmayacaksa, TKBL yerliler için daha doğru bir arena olacak” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here