Rektör Dereli; “Üreten ve Üretmeye Çalışan Herkesin Yanında Olacağız”

0
159

iste-protokol1İSTE-KOSGEB-İTSO Arasında “Ar-Ge ve İnovasyon İşbirliği” Protokolü İmzalandı

KOSGEB ile İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO)  arasında “Ar-Ge ve İnovasyon İşbirliği” protokolü imzalandı.

Küçük ve orta büyüklükteki işletmeler (KOBİ) ile girişimcilerin araştırma-geliştirme (Ar-Ge), inovasyon ve endüstriyel uygulamaya yönelik projelerinin; KOSGEB, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) arasında Ar-Ge ve İnovasyon İşbirliği’nin tesis edilerek, ilgili mevzuat kapsamında değerlendirilmesi ve desteklenmesi amacıyla oluşturulan protokol, İSTE-TTO’da (İskenderun Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi) yapılan törenle imzalandı.

İmza töreninde konuşan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli; İSTE olarak, Ar-Ge ve inovasyonu merkeze alarak TEKNOVERSİTE manifestosuyla yola çıktıklarının altını çizerek; “Üniversite-Sanayi-Toplum ve Kamu İşbirliği’ni önceliyoruz. Bu nedenle de Üniversite’de ilk kurduğumuz ofis TTO oldu. FSMH (Fikri, Sınai ve Mülkiyet Hakları) yönetimi için daha önce Türk Patent Enstitüsü (TPE) ile protokol imzaladık. Şimdi de bugün KOSGEB ile büyük bir sinerji oluşturacak protokolü imzalıyoruz. KOBİ’ler ülkemizin ekonomik dinamikleridir ve onların başarılı olması için bütün enstrümanlarımızla her türlü desteği vermeye çalışacağız. Üreten ve üretmeye çalışan herkesin yanında olacağız.

iste-protokol2

Sanayicilerimiz ile bir aradayız. İTSO Yönetim Kurulu Başkanımıza ve KOSGEB Genel Müdürümüze de ayrıca teşekkür ediyorum, bizlere her zaman destek oluyorlar. Fakültelerimizdeki birçok girişimcilik dersi KOSGEB ile işbirliği içerisinde sertifikalı olarak veriliyor. Bu arada, burada hepinizin huzurunda bir de talepte bulunmak istiyorum. KOSGEB’in Üniversitemizde bir TEKMER veya İskenderun’da İŞGEM gibi bir kuluçka merkezi kurulması hususunda destek vermesi bizi çok mutlu edecektir. Böylelikle girişimcilere daha etkin bir şekilde hizmet verebiliriz. Ayrıca, girişimcilik derslerinin güncellenmesinin ve eğitimci standartlarının yeniden gözden geçirilmesinin yararlı olacağını düşünüyoruz. Bu vesile ile protokol için emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

KOSGEB Genel Müdürü Recep Biçer de yaptığı konuşmasında, bu protokolün KOSGEB desteklerinin KOBİ’lere ulaştırılmasını ve yaygınlaştırılmasına önemli rol oynayacağını belirterek, bu anlamda İskenderun’a ve İskenderun Teknik Üniversitesi’ne her türlü desteği verebileceklerini belirtti. İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz da; protokolün hayırlı olmasını dileyerek, İSTE ile işbirliklerinin artarak devam edeceğini söyledi.

İmza töreninin tamamlanmasının ardından KOSGEB Genel Müdürü Recep Biçer ve İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ile ilgili sivil toplum ve sanayi kuruluşlarının temsilcileri İSTE-TTO’yu ziyaret ederek, TTO’nun çalışmaları hakkında bilgi aldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here