Vali Topaca’dan Terörü Destekleyen Ülkelere Karşı Sert Mesajlar

0
106

vali topaca4Hatay Valisi Ercan Topaca, Yayladağı ve Kilis’e düşen füze saldırılarına yönelik sosyal medya hesabından gündeme bomba gibi düşecek açıklamalarda bulundu.

Vali Topaca sosyal paylaşım hesabından, Hatay’ın Yayladağı ilçesindeki karakol yakınlarına Suriye tarafından atılan top mermisi düşmesinin ve Kilis Devlet Hastanesi yakınlarına roketatar mermisi düşmesiyle ilgili olayı sert bir üslupla eleştirdi.

Vali Topaca ilk mesajına füze saldırılarını yapanların ve teröristleri barındıran ülkelerin cezalandırılmalı yönünde şu cümleyle başladı: “Ülkemize sığınan 4 Suriyeli masum çocuk füze saldırısında öldü. Saldırıyı yapanlar ile teröristleri barındıran ülkeler cezalandırılmalıdır.” Vali Topaca’nın diğer mesajları ise şöyle: “Terör saldırısını yapanlar ile bunlara izin veren ülkelerin cezalandırılması, uluslararası hukuka göre meşru müdafaa hakkının kullanımıdır.” “Herhangi komşusundan atılan füze sonucu Amerika’da insanlar ölse veya teröristler komşu ülkeye kaçsa ne olurdu. Amerika mutlaka savaş açardı. Türkiye, meşru müdafaa hakkı kapsamında, teröristleri ve terörü destekleyen ülke ya da grupları cezalandırmalıdır. Ülkemizin buna gücü yeter.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here