Ferhan Şensoy 2 Nisan’da İskenderun’da

0
396

ferhangi şeyler1Ferhan Şeysoy’un tek kişilik oyunu ‘Ferhangişeyler’ 2 Nisan 2016 Cumartesi günü saat 20.00’da İskenderun Belediye Kültür Sarayında sergilenecek.

Oyunun İskenderun’da oynanmasına katkıda bulunan Taşeron İşçileri Derneği Çukurova Federasyon Başkanı Sadık Karakaş, Türkiye Gençlik Birliği İskenderun Şube Başkanı Efecan Çapık, Cumhuriyet Kadınlar Derneği İskenderun Şube Başkanı Şerif Nur İkizoğlu, İskenderun Demir Çelik İşçileri Çalışan ve Emekliler Derneği Bayram Özarslan, Anadolu Basın Birliği Hatay Şube Başkanı Cevdet Uygur, Vatan Partisi İskenderun İlçe Başkanı Orhan Korkut, oyunun önemli ve kalebet İskenderun halkı tarafından izlenmesini arzu ettiklerini belirttiler.

Şehrimizin yetiştirdiği tiyatro oyuncusu Feridun Akın oyun için şunları ifade etti; “Türkiye’nin yetiştirdiği ender sanatçılarından birisi olan Ferhan Şensoy, aynı zamanda Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun duayeni İsmail Dümbüllü’nün kavuğuna sahip büyük bir aktördür. “Ferhangişeyler” adlı tek kişilik tiyatro oyununu, adeta bir seri içinde almış ve Türk Tiyatro Tarihi’nde kırılması mümkün olmayan bir rekora imza atmıştır. 2000. oyununu sergileyen Şensoy, ülkemizdeki olayları hicvederek komik bir şekilde sahneye aktarmıştır. Bu büyük sanat ustasının İskenderun’a gelmesi, seyirciyle buluşması büyük bir şans olarak değerlendirilmelidir. Gülerken düşünmek, eğlenirken olayları sorgulamak… İlçemize hoşgeldin Ferhan Şensoy… Nice nice, 2000’li oyunlar sergilemen dileğiyle.”

Ferhangişeyler’in, Ferhan Şensoy’un 7 Mart 1987’den beri aralıksız oynadığı tek kişilik gösterisi olduğunu hatırlatan Sadık Karakaş da; “Şensoy bu oyunda gündelik olayları kendince, mizahi Bir dille değerlendirir. Ev sahibi Orkinos Hanım, bakkalın aptal çırağı, avukat Tayfun gibi hayali karakterlerin bulunduğu oyun, 2015 yılının Aralık ayında 2000. kez sergilendi. Çoğunlukla Şensoy’un kendi tiyatrosu olan Ses Tiyatrosu’nda sahnelenen Ferhangi Şeyler iki perdedir” dedi.

Oyunun gençler tarafından izlenmesini tavsiye eden Efecan Çapık; “Tiyatro kültürel anlamda önemlidir. Bunun için ilçemize gelen Ferhan Şensoy’un oynadığı Ferhangi Şeyler oyunun, gençlik tarafından izlenmesini öneriyorum. Ferhan Şensoy, Türk tiyatrosunun yüz akı bir oyuncudur. Yurtsever ve devrimci insanların destek vermesini bekliyoruz” diye konuştu.

Bayram Özarslan, tiyatroların ayakta kalması açısından da olsa Ferhan Şensoy’un izlenmesini önerirken, Orhan Korkut da; “Oyun ve oyuncu bizim devrimci kültürümüze ve geleneğimize uygun bir oyundur. Vatan Partisi olarak bu oyunun izlenmesini tüm yurtseverlere öneriyorum” dedi.

Şerefnur İkizoğlu; “Ben de kadınlarımızın senede bir günde olsa böyle bir oyunun ve oyuncunun izlenmesini öneriyorum. Zaten senede kaç tiyatro izleyebiliyoruz ki, bari bu fırsatı kaçırmayalım, diyorum. Haydi kadınlar, tiyatroya, diyorum” derken, Cevdet Uygun da; “Taşrada tiyatronun sergilenmesinde emeği geçenleri hep destek vermişimidir. Ferhan Şensoy gibi bir oyuncunun şehrimize gelmesi bizi sevindirmiştir. Umarım tiyatro sevenler ona destek verir ve oyunun izlerler” dedi.

İskenderun Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İlyas Edip Terbiyeli “Bir tiyatro klasiği olan ve usta oyuncu Ferhan Şensoy’un yönetip oynadığı ‘Ferhangişeyler’ oyununun İskenderun’da da sahne almasına vesile olanlara şükranlarımızı belirtiyoruz. Ayrıca 2000. oyunun kentimizde oynanacak olması da ilginç bir anektod olarak göze çarpıyor… Mutlaka seyredilmesi gereken bir oyun” şeklinde görüşlerini ifade ederken, Güneş Gazetesinin sahibi ve araştırmacı yazar Refik Kireççi ise şunları söyledi;

“Böyle bir büyük üstadın şehrimize gelmesi, sanatsever halkımız için büyük bir şanstır. Sergilenecek eserin değer ve anlamı büyüktür. İskenderun halkımıza da büyük fikirler aşılayacaktır. Getirenlere teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here