“Arsuz’a Asla Termik Santral Kurulmasına İzin Vermeyeceğiz!”

0
381

termik santral karşıtı1Arsuz Termik Santral Karşıtı Platformu’ndan İlk Açıklama…

Arsuz Termik Santral Karşıtı Platformu, Kale Mahallesi’ndeki ormanlık alanda yapılması planlanan termik santralle ilgili kamuoyuna ilk açıklamasını yaptı. Arsuz Belediyesi, muhtarlar, Arsuz, İskenderun ve Samandağ çevre örgütleri, siyasi partiler, meslek odaları ve vipbahis sendikaların da içerisinde yer aldığı platform, çağdışı kalmış enerji üretim modeli olarak değerlendirdiği Termik Santral’e karşı olduklarını güçlü bir şekilde vurgularken; “Arsuz’a asla termik santral kurulmasına izin vermeyeceğiz!” diyerek, tek bir hedefte birleşti. Arsuz Termik Santral Karşıtı Platformunun açıklaması şöyle:

“Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın çağrısı ve ev sahipliğinde 24.03.2016 tarihinde yapılan toplantıda, Muhtarlar, Sivil Toplum Örgütleri, Meslek Odaları, Siyası Partiler ve Sanayici-İşadamlarının yanısıra çok sayıda duyarlı yurttaşımız; Arsuz’da yapılması planlanan, artık çağdışı kalmış enerji üretim modeli olan, Termik Santral’e karşı olduklarını güçlü bir şekilde vurgulamışlardır.

arsuz termik santral4

“Termik Santral, Çağ Dışı Kalan Enerji Üretim Modelidir”

Yaşanan deneyimlerden ve bilimsel çalışmalardan, Termik Santrallerin, toprağa, suya, havaya ve tüm canlılara ölümcül ve geri dönülemez sonuçları olduğunun farkındayız. İskenderun Körfezinde faaliyet gösteren termik santrallerin Hatay Bölgesinin hassas ekolojisi üzerine etkileri artık iyice ortaya çıkmaya başlamıştır. Yumurtalıkta sakat doğan buzağılar,  Erzin- Dörtyol’da asit yağışlarının meyve bahçeleri üzerine olumsuz etkileri, tüm körfez bölgesinin Türkiye’nin hava kalitesi en kötü bölge olma yolunda ilerlemesi kabul edilemez. Günde yaklaşık 10.000 ton kömür yakacak olan bir santrali bölgemizde istemiyoruz. Endemik tür çeşitliliği açısından dünyanın sayılı bölgelerinden olan Arsuz ve İskenderun Bölgesine yeni bir Termik santral kurulmasına asla izin vermeyeceğiz.

Termik Santral yapım sürecinin zorunlu aşamalarından biri olan “Halkın Katılım Toplantısı” kamuoyunun yoğun tepkisi sonucunda iptal edilmiş olması santral yapımından vazgeçildiği anlamına gelmediğini biliyoruz. Süreç devam etmektedir. Hukuki ve teknik açıdan süreci çok ciddi bir şekilde yakından takip edeceğimizin bilinmesini isteriz. Arsuz’a yapılmak istenen Termik Santral’i hukuki, demokratik ve meşru mücadelemizle durdurmakta kararlıyız. Arsuz Halkı Yaşam Hakkını sonuna kadar savunacaktır.”

arsuz termik santral1

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here