Sakuçoğlu; ‘Hataylıları Milli Anayasa Kurultayı’na Katılmaya Çağırıyoruz!’

0
165

milli anayasa çağrısı1Vatan Partisi İl Başkanı Bülent Sakuçoğlu 27 Mart Pazar günü Ankara’da yapılacak Milli Anayasa Kurultayına Hataylı yurttaşları katılmaya çağırdı.

Vatan Partisi Hatay İl Başkanı Bülent Sakuçoğlu basın açıklamasında Samandağ, Antakya, İskenderun merkezleri olmak üzeri Ankara’ya otobüslerle hareket edeceklerini belirterek vatandaşları bu kurultaya katılmaya çağırdı.

“AKP, bölücü Anayasasında ısrar ediyor”

Çıkarılmak istenene yeni anayasanın bölücü bir anayasa olduğunu savunan Sakuçoğlu; “Bölücü Anayasa ile yapılmak istenen Türk milletini Anayasa dışına sürmek, özerkliği kabul etmek, Devrim kanunlarını iptal ederek cemaat ve tarikatları siyasal sistemin tepesine oturtmak ve Başkanlık Sistemine geçirmektir. Bölücü Anayasa girişiminde ısrar, içerde ve dışarıda büyük sorunlarla yüz yüze olan Türkiye’nin altına patlayıcı yerleştirmekten başka anlama gelmez. Bu girişimle Türkiye, etnik ve inanç farklılıkları temelinde iyice ayrıştırılacak ve sonu gelmez iç çatışmaların içinde yuvarlanacaktır. Bugün AKP’nin bölücü ve gerici Anayasa girişimini boşa çıkarmak için çalışmak, Türkiye’yi savunmaktır” dedi.

Şubat ayında kuruluş toplantısını yaparak yola çıkan Milli Anayasa Hareketinin 27 Mart Pazar günü Ankara’da Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde ilk kitlesel toplantısını yapacağını duyuran Sakuçoğlu; “Milli Anayasa hareketi içinde Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD), Türkiye Sanatçılar Birliği (TSB), Türkiye Öğretim Elemanları Derneği (TÜMÖD) ve Türkiye Emekli Subayları Derneği (TESUD) gibi örgütler kurumsal olarak yer alıyorlar. Ayrıca CHP, MHP, Vatan Partisi’nden çok sayıda şahsiyet Milli Anayasa Hareketi içinde görev aldı.

27 Mart günü binlerce yurttaşımızın katılımıyla Ankara’da ilk toplantısını gerçekleştirecek olan Milli Anayasa Hareketi, AKP’nin bölücü ve gerici Anayasasına geçit vermeyeceğini bütün Türkiye’ye ilan edecektir. Vatan Partisi Hatay İl örgütü olarak Milli Anayasa Kurultayına katılacağız. Bunun için gerekli hazırlıklarımızı tamamlamış bulunuyoruz. Otobüslerimiz tuttuk. 26 Mart günü Samandağ, Hatay, İskenderun başta olmak üzere Hatay’ın çeşitli noktalarından otobüslerimiz kalkacaktır.

Bütün Hataylı hemşerilerimizi Milli Anayasa Kurultayı’na katılmaya çağırıyoruz. İrtibat Telefonu, Emilhan Güçlü: (0.535) 923 39 28. Bu telefondan vatandaşlarımız bize ulaşacaktır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here