TÜED Başkanlar Kurulu Ankara’da Toplandı

0
126

tüed açıklama1Şube Başkanı Mustafa Uyan; “Emekliler İçin Ayrı Bir Artış Sistemi Getirilmelidir”

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) İskenderun Şube Başkanı Mustafa Uyan 4-5 Mart tarihinde Ankara’da gerçekleşen 2016 yılı ilk Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda açıklanan sonuç bildirgesinde yer alan 10 maddelik talepleri sıraladı.

Bildirgede yer alan konuları “Terörden büyük üzüntü duyuyoruz, Çifte standartta son verilmeli, Emeklilerin kesintisi kaldırılsın, TOKİ eliyle emekliye ev projesi, 65 yaş üstünün taşınmasında sorunlar var” başlıkları altında toplayan Uyan, Türkiye Emekliler Derneğinin, teröre karşı duruş sergilemek için toplumun tüm kesimlerini ortak hareket etmeye davet ettiğini kaydetti.

Demokratik sosyal hukuk devletinin, toplumun en büyük güvencesi olduğunu kaydeden Uyan; “Bu nedenle, sosyal hedefleri önde olan bir anayasa için toplumsal mutabakat sağlanmalıdır. Evrensel hukuk normlarının esas alındığı bir anayasa ile ülkemizin saygınlığı ve toplumun refahı daha da artacaktır. Ulu önder büyük Atatürk’ün ilke ve inkılapları vazgeçilemeyecek değerlerdir. Emeklilerimizin norm ve standart birliği talebi, kazanılmış haklara saygı isteği, sendika hakkıyla birlikte yeni anayasa çalışmalarında dikkate alınmalıdır” dedi.

İşçi ve memur emeklilerine farklı zam uygulamasına da değinen Uyan, emekli aylıklarına yönelik çifte standart uygulamaya son verilmesi, tek bir artış kriteri getirilmesi gerektiğini vurguladı.

TOKİ eliyle emekliye ev projesi

Promosyon verilmesinin, emeklilerin en büyük beklentisine dönüştüğünü kaydeden Uyan; “Esas çözümün, memurlara promosyon verilmesini öngören 2007/21 sayılı Başbakanlık Genelgesine emekliler de ilave edilerek sonuca gidilmelidir. Sayın Başbakanımızın 21. Genel Kurulumuzda verdiği sözlerin yerine getireceğine ve esaslı bir çözüm bulunacağına inancımız tamdır.  Emeklilerin ev sahibi olması için Türkiye genelinde yürütülen TÜED/TOKİ Projesinde büyük gelişmeler kaydedilmiş, bazı illerde arsa tahsisinde son aşamaya gelinmesi, üyelerimizin ev sahibi olma hedefini büyütmüştür. Sayın Başbakanımızın da büyük destek verdiği proje ile evi olmayan emeklilerimizin ev sahibi olması konusunda şubelerimizin çalışmaları büyük bir heyecanla sürmektedir” dedi.

65 yaş üstünün taşınmasında sorunlar olduğuna da değinen Uyan; “65 yaş ve üstü ücretsiz ve indirimli taşımada yurt genelinde Kanuna aykırı yapılan uygulamalara son verilmelidir. Memur emeklilerimizin 30 yıl üzeri olan hizmetlerinin karşılığı olan ikramiyenin ödenmesi konusunda Anayasa Mahkemesi ve Danıştay Kararları ışığında davaya sebebiyet verilmeden ödenmesi hususu yasal çözüme kavuşturulmalıdır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here