Birsen Fidan; “8 Mart Kutlama Değil Anma Günüdür”

0
400

ayna derneği söyleşi4Ayna Kültür ve Sanat Derneğinin Bu Haftaki Konukları Kadınlar Oldu

Her Çarşamba farklı bir konuyla bir konuşmacı ağırlayan İskenderun Ayna Kültür ve Sanat Derneğinin bu haftaki konukları da konusu da kadınlar oldu.

Geride kalan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü münasebetiyle dün dernekte bir araya gelen kadınlar haklarını konuştular. CHP İskenderun İlçe Kadın Kolları üyelerinin de katıldığı sohbet toplantısında ilk sözü CHP Kadın Kolları Başkanı Nilgün Selçuk aldı. Kadınlar haklarını elde edebilmeleri için çalışmaları gerektiğini vurgulayan Selçuk; “Kadınlar hak eder zihniyetine karşı mücadele ediyoruz” dedi. Selçuk, Cumhuriyet Halk Partisi Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Selin Sayek Böke ve CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse’nin katılımıyla 11 Mart Cuma günü Saat 13.30’da İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda ‘8 Mart’a Bakış’ paneli düzenleyeceklerini de duyurdu.

ayna derneği söyleşi5

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününün 1989 yılında kentimizde ilk kez kutlanmasını sağlayan Birsen Fidan da sohbet toplantısında söz aldı. 8 Mart’ın tarihini anlatan Fidan; “8 Mart 1857 tarihinde ABD’nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda 120 kadın işçi feci şekilde yanarak can verdi. Bu gün bir eğlence, kutlama, hediye alma günü değildir. Anma ve mücadele günüdür. Kadınların özgürlükleri için birlik olma günüdür. Kadınlar daha çok bilmeli, bilgilenmeli, mücadele etmelidir” diye konuştu.

ayna derneği söyleşi6

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here