Parkomat Uygulaması İptal Edildi

0
249

parkomat iptal1Hatay Büyükşehir Belediye meclisinde oy birliğiyle kabul edilen parkomat uygulaması, Hatay İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

İskenderun’da bir vatandaşın, İskenderun, Antakya, Payas ve Erzin ilçelerindeki parkomat uygulamasına ilişkin açtığı dava sonuçlandı. Hatay İdare Mahkemesi, parkomat uygulamasının hukuka aykırı olduğunu, uygulamadan doğacak zararların telafisinin de güç olacağını belirterek ‘yürütmenin durdurulmasına’ karar verdi. Davada ayrıca 7 iş günü içerisinde Adana Bölge İdari Mahkemesi’ne itirazın da yolunun açık olduğu kaydedildi.

Cadde ve sokaklarda bulunan parkomatçıların dava nedeniyle bugünden itibaren bölge mahkemesinden gelecek karara kadar işlem yapmayı durduracağı öğrenildi.

parkomat iptal2

Başkan Seyfi Dingil; “Parkomat Mücadelesini Kazandık”

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, parkomatlar konusunda gelinen son noktayı değerlendirdi. Şehir genelinde bulunan cadde ve sokaklar üzerindeki parkometreler konusunda uzun uğraşlar verdiklerini ve hukuk zemininde haklı olduklarını belirten Başkan Seyfi Dingil açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

“Bugünden itibaren şehrimizde parkometre uygulaması için herhangi bir ücret ödemenize gerek kalmamıştır. Yargı yolunda yapmış olduğumuz haklı mücadelemizde karar bir kez daha uygulamanın yanlış olduğunu tescilledi. Vicdani olarak da bizlerin iyi niyetleri suiistimal edildi. İskenderun halkına yaşatılan zulüm ve işkence bitmiştir. Hatay Büyükşehir Belediyesinin parkometre uygulamasında kararı yüce yargımız vermiştir. Bu mücadelemizde bizlere ilgi ve desteklerini esirgemeyen basın mensuplarımız başta olmak üzere, halkımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Hatay İdare Mahkemesinin kararı gereğince usulüne uygun şekilde gerekli ve yeterli araştırma, plan ve proje çalışması yapılmadan parkomat uygulamasına geçilmesini hukuka aykırı bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here